Gitarprodusenten Gibson er konkurs

Produsenten av de legendariske Gibson-gitarene er konkurs, etter å ha slitt med stor gjeld i årevis.

KISS: Ace Frehley, gitarist i KISS, med en Gibson Les Paul-gitar under en konsert på 70-tallet. Foto: AP/NTB Scanpix
KISS: Ace Frehley, gitarist i KISS, med en Gibson Les Paul-gitar under en konsert på 70-tallet. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gibson-gitarene har vært elsket av musikere verden rundt, fra Elvis Presley, BB King og John Lennon, til Jimmy Page i Led Zeppelin, Keith Richards i Rolling Stone og David Bowie.

Da Chuck Berry døde i fjor, ble den elskede Gibson-gitaren hans festet til innsiden av lokket i kisten han ble gravlagt i.

Gjeldstynget

Gibson har siden 1894 hatt sitt hovedsete i Nashville i USA, men tirsdag opplyste gitarprodusenten at de ikke lenger klarer å betjene gjelda og derfor søker om konkursbeskyttelse.

Gibson har lån på rundt tre milliarder kroner som må innløses i løpet av året. Kreditorene har gått med på å stille ytterligere én milliard kroner til rådighet, og dette sikrer inntil videre driften. Gibsons videre skjebne er imidlertid uklar.

- Dette er en av verdens mest kjente merkevarer, sier George Gruhn i Gruhn Guitars i Nashville, en av verdens mest berømte gitarbutikker.

- Merkevaren og selskapets omdømme som gitarprodusent er falmet, men de har på ingen måte avgått ved døden. De er absolutt i stand til å gjenoppstå, mener Gruhn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer