«Gitartonene drypper som regn over det akustiske underlaget»

Gledelig gjenhør med sjangerdefinerende 90-tallsduo.

STILLFERDIG DUO: Mazzy Star består av David Roback og Hope Sandoval. Foto: Indie.
STILLFERDIG DUO: Mazzy Star består av David Roback og Hope Sandoval. Foto: Indie.Vis mer

ALBUM: For et band som har gjort det langsomme til sitt varemerke, er det kanskje bare passende med 17 år uten en plateutgivelse (vokalist Hope Sandoval har riktignok klart å klemme inn et par soloplater).

Men nå var det hyggelig med noe nytt. For selv om andre har tatt opp arven (Beach House, for å nevne noen), er det noe eget ved duoens søvnig slepende, tilbakeholdent dramatiske alternativpop.

«Seasons Of Your Day»

Mazzy Star

5 1 6
Plateselskap:

Rhymes Of An Hour / Indie

Se alle anmeldelser

På fjerdeplata er mye som før, men det er lite å høre til de tidstypisk klangfylte fuzzgitarene. Til gjengjeld er elementene fra folk og blues videreført, med bløtt elgitarspill eller slide guitar som snor seg rundt Sandovals fengslende, myke sang.

I nydelige, Cat Power-aktige «Common Burn» drypper elgitartonene og xylofonen som regn over det akustiske gitarunderlaget; i den like flotte åpningslåta «In My Kingdom» pakkes de mykt inn i orgel og rolig slentrende trommespill.

«Gitartonene drypper som regn over det akustiske underlaget»

Andre spor er mer spartansk instrumentert — men med bare litt mer kjøtt på det akustiske gitarbeinet kommer magien virkelig gjennom. Minimalistiske «Sparrow» viser at ikke mye skal til: En ekstra gitar, en tamburin og litt cembalo holder i lange baner.