Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gitartungt superlag til Notodden

Billy Gibbons fra ZZ Top og Steve Lukather fra Toto fronter supergruppa som nå er klar for Notodden Blues Festival i august.

TILBAKE TIL NOTODDEN: I 2012 var Billy F. Gibbons på Notodden med ZZ Top. I august er han tilbake på bluesfestivalen -  med Supesonic Blues Machine. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
TILBAKE TIL NOTODDEN: I 2012 var Billy F. Gibbons på Notodden med ZZ Top. I august er han tilbake på bluesfestivalen - med Supesonic Blues Machine. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gitarer er aldri mangelvare på bluesfestivaler, men det er alltid stas når «supergitarister» møtes på scenen. I går ble det klart at Billy F. Gibbons føyer seg inn i rekka av stjerner som følger Supersonic Blues Machine til Notodden.

Eksklusivt
Kenny Aronoff, Fabrizio Grossi og Lance Lopez utgjør gruppa som lørdag 6. august gjestes av Gibbons, Lukather og bluesrockerne Robben Ford og Walter Trout.

Særlig Aronoff har ei imponerende merittliste som trommelager.

- Blues, rock, soul, gospel, melodiske gitarer og groove. Slik beskriver bassist Grossi musikken til Supersonic Blues Machine, som fikk gode kritikker for albumet «West of Flushing, South of Frisco» i fjor.

Bare på Notodden Festivalleder Jostein Forsberg er naturlig nok høylytt begeistret:

- Det er en veldig god følelse å få på plass denne bookingen. Med gode merkevarenavn som Gibbons og Lukather føler jeg at festivalprogrammet satte seg på plass. De spilte i Holland sist helg, men det var uten Lukather. Jeg tviler på at dette kommer til å skje noe annet sted enn på Notodden i 2016. Med andre ord, en verdensbegivenhet som du må komme til Notodden for å oppleve, sier Forsberg og fortsetter:

Erstatter West - Leslie West måtte melde avbud av helsemessige årsaker. At Billy Gibbons kom inn som erstatter løftet dette prosjektet til himmels for vår del. Vi gleder oss sinnssykt, sier han.

En av gjestene, Walter Trout, var allerede booket til festivalen, og spiller fredag 5. august. Han måtte melde avbud i 2014.

GITARESS: Walter Trout turnerer igjen - med ny lever.
GITARESS: Walter Trout turnerer igjen - med ny lever. Vis mer

Kom sterkt tilbake
Etter å ha gjennomgått en komplisert levertransplantasjon er han nå kommet sterkt tilbake både på plate og scene. Da det var som mest kritisk samlet trofaste fans inn 250.000 dollar på ei uke gjennom sosiale medier for å hjelpe til med sykehusutgifter. Og det forplikter: «Jeg har et ansvar overfor dem til å gjøre mitt beste og gi alt når jeg spiller», har Trout uttalt.

Andre artister under årets festival er blant andre The Original Blues Brothers Band, The Waterboys, BigBang, The Fabulous Thunderbirds, Hellbillies og en hyllestkonsert til avdøde Kristin Berglund.

GITARESS: Steve Lukather fra Toto blir med til Notodden. Foto: NTB Scanpix
GITARESS: Steve Lukather fra Toto blir med til Notodden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!