Gjedder i sivet

KOMMENTAR: Tybring-Gjedde minner oss på hva FrP egentlig er.

FRP: Leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, mener Norge er utsatt for en "kulturinvasjon". Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FRP: Leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, mener Norge er utsatt for en "kulturinvasjon". Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Da jeg åpnet Aftenposten i går morges og så kronikken fra Oslo FrPs leder Christian Tybring-Gjedde, fikk jeg den samme tunge, synkende følelsen i magen som jeg har opplevd oftere og oftere de siste årene. Den klumpen som melder seg hver gang terskelen senkes enda et hakk for hva slags åpenlys innvandrerhets som ender med bred dekning og han-har-vel-et-poeng?-spørsmål i Dagsrevyen. Den beske smaken av resignasjon, blandet med den stikkende uroen over at blåbrune krefter vinner stadig nytt terreng rundt oss.

Innvandringen vil rive Norge i filler og nordmenn er dolket i ryggen, hevder den glatt vannkjemmede grosserersønnen Tybring-Gjedde, sammen med den mer anonyme Kent Andersen, lederen for bydelslaget Østensjø Frp. Gjennom en blanding av politisk komplott og tankeløshet har Arbeiderpartiet, ifølge dem, sørget for at «fremmedkulturer og ukulturer samler seg i Norge» og fortrenger alt vi kjenner som norsk. De ramser opp blant annet nasjonalsangen, skikk og bruk, kristendommen, forsvaret, flagget og kongehuset. Snart er alt dette en saga blott, nedlagte symboler fra en fjern fortid da vi kunne være stolte over å være norske nordmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer