Gjeeesp

En kjedelig måte å tilbringe lørdagskvelden på.

TV: Selv om Robbie leverte varene, så manglet stjernesuset da Nordic Music Awards ble vist på TV2 i går kveld.

Med en nominasjonsprosess basert på salgstall og med avstemning via sms er det begrenset hvor mye tyngde som ligger i en prisutdeling som Nordic Music Awards. Da de norske prisvinnerne ble avslørt allerede på torsdag var spenningsverdien også nokså laber da showet ble sendt på TV2 i går kveld. Men som Kurt sier: «Hvem trenger kredibilitet så lenge folk er fornøyde?». Om Nordic Music Awards ville bli vellykket som show var mer avhengig av om arrangørene klarte å sveive i gang en heildundranes tv-fest eller ikke.

Dessverre var Nordic Music Awards et eneste langt gjesp.

Særpreget forsvant

Nå er det riktignok vanskelig å overføre intensiteten til 8 000 publikummere fra Oslo Spektrum til tv-skjermen. Litt mer spenst i selve fjernsynsprogrammet hadde likevel ikke vært å forakte.

Arrangørene har hele tida lagt lista høyt ved å framheve at de ønsket å gi det nordiske en internasjonal appell. Men med fokus rettet mot Robbie, Kylie Minogue og Tina Turner forsvant dette særpreget ganske raskt. Nordic Music Awards kunne været hvilket som helst MTV-show. Bare mye mindre glamorøst.

Robbie leverte

Etter en blek åpningssekvens med Rebekka Karijord og Ralph Myerz så det også ganske stygt ut en stund. Kylie var riktignok alveaktig søt, men hun forsvant ut av showet like kjapt som en ånd i en fillehaug. I tillegg var programlederne platte og showet rotete lagt opp. Heldigvis tok det seg opp etter hvert. Og da Robbie Williams entret scenen i sluttminuttene var han akkurat den entertaineren alle ønsket seg. Spenstig, leken og med et infamt glimt i øyet. Det gikk altså bra til slutt.

Men man jo spørre seg om hva som er vitsen med å dele ut priser når ingen av vinnerne gidder å komme for å ta dem imot.

LEDET SHOWET: Guri Solberg.