Gjeespersen & co.

Etter to år med ganske så bra suksess ble plutselig Torsdagsklubben som Smuget - trygt og forutsigbart.

TV: Tidligere var sarkasmepolitiets trio, Otto Jespersen, Thomas Giertsen og Silje Stang, til tider veldig provoserende morsomme.

Sesongpremieren i går ble dessverre en heller så blodfattig affære. Dette til tross for at Jespersen trakk fram en gammel kjenning, Baron Blod. Denne gangen som spyende «Idol»-deltaker.

Gjestene Janne Formoe og byrådsleder Erling Lae var flinke nok. De virket godt forberedt, men så ble de da heller ikke utfordret særlig mye. Verken av Jespersen, Stang eller Giertsen. Byrådslederen er jo den som sørger for at det blant annet ikke strøs i Oslos gater. Det må da være morsomt å kødde med? Ikke det. Nei vel.

Blandevann

Da satt vi igjen med dem som alltids kan tas, kongefamilienes svarte og hvite får. Denne tematikken er ganske så utbrukt innenfor faget humor, men vi har full forståelse for at prinsesse Ragnhild fikk så blandevannet skvulpet.

Giertsen egner seg kanskje bedre som skuespiller etter hvert, Stang som P4-babe, og Jespersen er kanskje best med egne elleville show.

De har kanskje gjort sitt, og nasjonen forbannet glad i to år, men samtidig: TV2 trenger jo noe som kan matche NRK. De må jo fortsette.

Som vanlig bygde «Torsdagsklubben» opp til grande finale, Jespersen prologiske infamiteter. Han skal ha for at denne var en søt overraskelse.

Tullingene

Han sang med den stemmen han har, Jan Eggums gamle vise «Hvor er alle heltene?», omskrevet til «Hvor er alle tullingene». Sesongpremierens klart beste innslag. Med et heltent barnekor og god tekst om hvor vanskelig det er å være satiriker i dagens norske samfunn. Tullingene vokser nemlig ikke på trær. De gjemmer seg i skogen av middelmådigheter. Et problem for så vel «Torsdagsklubben» som andre tullinger på tv.

IKKE TIL Å SPØKE MED: Thomas Giertsen (t.v.), Silje Stang og Otto Jespersen fleipet med prinsesse Ragnhild i går, men fikk ikke bruke bilder fra TV-intervjuet.