Gjeldsbyrden er over 63 000 kr per innbygger

Arbeidsplasser er det viktigste godet det er mangel på. Vi trenger et skifte som får fart på Fredrikstad.

Trenger tilrettelegging: Jeg mener at tilrettelegging for næringslivet og risikovillig kapital er viktig slik at det blir mer til fordeling, skriver Rune Grundekjøn. Foto: Privat.
Trenger tilrettelegging: Jeg mener at tilrettelegging for næringslivet og risikovillig kapital er viktig slik at det blir mer til fordeling, skriver Rune Grundekjøn. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi sier det «årnær sæ» i Fredrikstad. Men hvis vi løfter blikket, må vi innrømme at Fredrikstad sliter med høy arbeidsledighet, lav utdanning, underutviklet infrastruktur og en kommune som mangler nødvendig økonomisk og administrativ handlekraft.

Fredrikstad er i dag en sterkt forgjeldet lavinntektskommune med en gjeldsbyrde på over 63 000 kroner per innbygger. Gjennomsnittet for Østfold ligger mer enn 20 000 kroner lavere. Kommunens gjeld har økt med en milliard kroner under Ap-styret de siste fire årene. I samme periode har vedlikeholdsetterslepet økt dramatisk.

Arbeidsplasser er det viktigste godet det er mangel på i Fredrikstad. Arbeid fyller livet med mening og trygghet, utfordringer og velferd. En arbeidsplass for en person har også positive ringvirkninger for mange andre.

Jeg mener at tilrettelegging for næringslivet og risikovillig kapital er viktig slik at det blir mer til fordeling. Private aktører må få gode rammevilkår og møtes med hurtighet og kvalitet i søknadsprosesser. Samtidig har næringslivet et ansvar for å være frempå og ta initiativ. Ved å gjøre det attraktivt å drive næring i kommunen vil flere aktører komme til og gjøre kommunen enda sterkere. Øra er et spennende industriområde som viser vekst. Oppdrett på land kan gi arbeidsplasser og mer velferd. Parallelt med næringsutvikling må vi satse på kompetansemiljøer og høyere utdanning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.