UTE SIDEN 1998: Men nå er Vamps originale vokalist Jan Toft (til høyre) sammen med gruppa igjen. Han blir etter planen å høre på deres neste album, som kommer i 2015. Her sammen med Øyvind Staveland. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
UTE SIDEN 1998: Men nå er Vamps originale vokalist Jan Toft (til høyre) sammen med gruppa igjen. Han blir etter planen å høre på deres neste album, som kommer i 2015. Her sammen med Øyvind Staveland. Foto: Anders Grønneberg/DagbladetVis mer

Gjenforenes med gamlevokalisten

Slik blir nye Vamp.

(Dagbladet): Tirsdag kom nyheten om splittelse i Vamp-leiren. Både gitaristen og bassisten gjennom 23 år, Torbjørn Økland og Calle Apeland, takket for seg i bandet og fikk følge av vokalist Paul Hansen, som erstattet Vidar Johnsen i 2007.

Årsaken er, ifølge en pressemelding fra plateselskapet Universal i dag, «uenighet om den musikalske retningen».

Frontfigur og låtskriver Øyvind Staveland vil imidlertid fortsette å lage musikk under Vamp-navnet, og har i kveld offentliggjort på sin Facebook-side at bandets første vokalist, Jan Ingvar Toft (52), er tilbake i gruppa.

Nyheten ble først publisert av Haugesunds Avis.

Toft sang i Vamp fra starten i 1991 til han valgte å gi seg i 1998, og var me dpå plater som «Godmorgen, søster», «Horisonter» og «13 humler». Han går nå i gang med å jobbe med Vamps neste album, som planlegges utgitt i 2015, etterfulgt av nye turneer.

På Facebook takker Staveland de tre avgående medlemmene for innsatsen. «Alle tre har vært viktige og flotte musikere i Vamp, to av dem helt fra starten. Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke dem for mange gode år og opplevelser og ønske dem lykke til videre», skriver han.

Haugesund-bandet har solgt hundretusener av plater med sin lyriske rock, ofte spunnet rundt tekstene til Kolbjørn Falkeid. De har vunnet en rekke spellemannpriser, deriblant «Årets spellemenn» i 2006.