Gjenforenes med Pink Floyd

Roger Waters spiller sammen med bandet for første gang på 24 år under Live 8.

(Dagbladet.no): Det legendariske rockebandet Pink Floyd skal spille med full bestening under Live 8 konserten i Hyde Park i London 2. juli, skriver BBC.

Roger Waters skal spille sammen med bandmedlemmene Dave Gilmour, Nick Mason og Richard Wright for første gang på 24 år.

Siste gang de sto sammen på en scene var i Earl\'s Court i London i 1981. 

Det har blitt spekulert i om bandet skulle gjenforenes, men i går ble det endelig bekreftet på bandets nettside.

- I likhet med de fleste mennesker, så ønsker jeg å gjøre alt jeg kan for å overtale lederne av G8-landene til å forplikte seg til å begrense fattigdommen og til å øke støtten til landene i sør, skriver Pink Floyds Dave Gilmour på nettsiden.

- Alle uenigheter Roger og bandet har hatt i fortiden er så små i denne sammenhengen, og hvis det å gjenforenes for denne konserten vil gi saken oppmerksomhet, så må det være verd det, tilføyer han.

Live 8 konserten arrangeres av Bob Geldof og Midge Ure for å bekjempe fattigdommen i Afrika. 2. juli arrangeres det konserter i London, Berlin, Paris, Roma og Philadelphia.

Konserten i London kan foruten Pink Floyd, skilte med navn som U2, REM, Coldplay, The Cure, Robbie Williams, Madonna, Sir Paul McCartney og Sir Elton John.

Bandet ga ut sin første plate i 1967, og er karakterisert som et av historiens største rockeband. Roger Waters forlot imidlertid bandet til fordel for sin solokarriere på begynnelsen av 80-tallet.

TILBAKE: Roger Waters gjenforenes med sitt tidligere band Pink Floyd under Live 8 konserten i London 2. juli.