STUPER I DET: Slowdive vil gjøre et lite utvalg konserter i år. Et av stoppestedene er Øyafestivalen.
STUPER I DET: Slowdive vil gjøre et lite utvalg konserter i år. Et av stoppestedene er Øyafestivalen.Vis mer

Gjenforenes nesten nøyaktig 20 år etter siste konsert

Nå tar Slowdive også turen innom Norge.

Slowdive var sammen med My Bloody Valentine og Ride et av de fremste shoegaze-bandene på 90-tallet. Bandet varte imidlertid bare i seks år og tre kjappe album før det tok foreløpig slutt, og ble droppet av plateselskapet Creation Records, i mai 1994.

Til Øya I forrige uke ble det klart at de nesten nøyaktig 20 år etter deres foreløpig siste konsert vil gjenforenes for å spille blant annet i London og Barcelona. I dag ble de også klare for Øyafestivalen i Oslo, lørdag 9. august.

Dermed tar kvintetten fra Reading plass på festivalplakaten sammen med blant andre Queens of the Stone Age, The National, Neutral Milk Hotel, Röyksopp og Robyn.

Ny skive Etter at bandet ble lagt ned første gang, startet flere av medlemmene Mojave 3. Vokalist, gitarist og låtskriver Neil Halstead sier til bloggen The Quietus at de ikke gjør Slowdive-comeback for bevise noe.

- Jeg er ikke interessert i noen oppreisning. Det handler mer om de folka som liker platene våre enn å bevise noe til noen. Vi blir heller ikke betalt nok til at det er noen skikkelig finansiell grunn til å gjøre dette. Men det er er massevis av kunstneriske grunner til å gjøre det, spesielt om vi kan lage ei ny skive, sier Halstead.