I 1997: Jason Newsted (t.v.), som sluttet i Metallica i 2001 etter 15 år, snakker nå ut om gjenforeningen på scenen med Lars Ulrich, Kirk Hammett og James Hetfield. Her er gjengen i 1997. Foto: AP (AP Photo/Michael Caulfield)
I 1997: Jason Newsted (t.v.), som sluttet i Metallica i 2001 etter 15 år, snakker nå ut om gjenforeningen på scenen med Lars Ulrich, Kirk Hammett og James Hetfield. Her er gjengen i 1997. Foto: AP (AP Photo/Michael Caulfield)Vis mer

Gjenforent Metallica vil ikke øve

Når gamlebassisten Jason Newsted går på scenen med Metallica i anledning av at metalveteranene skal innlemmes i Rock and Roll Hall of Fame, vil det ikke bli noe øving på forhånd.

De gamle kumpanene skal i stedet finne tonen igjen på en eneste lydsjekk rett i forkant, røper Newsted til Rollingstone.com.

Før helgen ble det kjent at Metallica feirer innlemmelsen med å invitere sin gamle bassist - som forlot bandet i 2001 etter 15 år - med opp på scenen i Cleveland, Ohio. Nå forteller Newsted selv om invitasjonen.

- Jeg snakket med Lars (Ulrich) og alt er bra. Det var som om tiden ikke hadde gått i det hele tatt, når det kom til samtaleemner. Vi plukket opp tråden der vi slapp den, det var bare positivt, sier Newsted.

Selv om bruddet var bittert, sier han at det er fortid nå - og at det viktigste med innlemmelsen er å feire «den svært store Metallica-familien».

- Det vil være tre bassister som innlemmes, og James, Lars og Kirk, sier Newsted. For også Ron McGovney, som var med da Metallica ble dannet i 1981 og noen måneder fremover, vil være til stede. Det vil også bandets nåværende bassist, Rob Trujillo - samt Ray Burton, far til Cliff Burton som ble drept i en bussulykke i 1986, da bandet var på turné i Sverige.

Derimot vil tidligere gitarist Dave Mustaine ikke bli invitert.


NTB