Gjenforent Metallica vil ikke øve

Når gamlebassisten Jason Newsted går på scenen med Metallica i anledning av at metalveteranene skal innlemmes i Rock and Roll Hall of Fame, vil det ikke bli noe øving på forhånd.

I 1997: Jason Newsted (t.v.), som sluttet i Metallica i 2001 etter 15 år, snakker nå ut om gjenforeningen på scenen med Lars Ulrich, Kirk Hammett og James Hetfield. Her er gjengen i 1997. Foto: AP (AP Photo/Michael Caulfield)
I 1997: Jason Newsted (t.v.), som sluttet i Metallica i 2001 etter 15 år, snakker nå ut om gjenforeningen på scenen med Lars Ulrich, Kirk Hammett og James Hetfield. Her er gjengen i 1997. Foto: AP (AP Photo/Michael Caulfield) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De gamle kumpanene skal i stedet finne tonen igjen på en eneste lydsjekk rett i forkant, røper Newsted til Rollingstone.com.

Før helgen ble det kjent at Metallica feirer innlemmelsen med å invitere sin gamle bassist - som forlot bandet i 2001 etter 15 år - med opp på scenen i Cleveland, Ohio. Nå forteller Newsted selv om invitasjonen.

- Jeg snakket med Lars (Ulrich) og alt er bra. Det var som om tiden ikke hadde gått i det hele tatt, når det kom til samtaleemner. Vi plukket opp tråden der vi slapp den, det var bare positivt, sier Newsted.

Selv om bruddet var bittert, sier han at det er fortid nå - og at det viktigste med innlemmelsen er å feire «den svært store Metallica-familien».

- Det vil være tre bassister som innlemmes, og James, Lars og Kirk, sier Newsted. For også Ron McGovney, som var med da Metallica ble dannet i 1981 og noen måneder fremover, vil være til stede. Det vil også bandets nåværende bassist, Rob Trujillo - samt Ray Burton, far til Cliff Burton som ble drept i en bussulykke i 1986, da bandet var på turné i Sverige.

Derimot vil tidligere gitarist Dave Mustaine ikke bli invitert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer