Andre 3000 og Big Boi i Outkast. Til sommeren kommer de til Oslo.
Andre 3000 og Big Boi i Outkast. Til sommeren kommer de til Oslo.Vis mer

Gjenforent Outkast kommer til Norge

Spiller på Øya.

Bookingene fortsetter å ramle inn for Øya, som nå kan glede Outkast-fansen med at de gamle hiphop-heltene rir igjen.

Bigboi og André 3000 har meldt sin ankomst til Tøyenparken torsdag 7. august, som del av en stor jubileumsturné på hjemmebane og i Europa, der de vil toppe plakaten på noen av verdens største festivaler i løpet av våren og sommeren.

- Etter en pause på mange år er de endelig klare for å spille konserter igjen. Vi er kjempestolte og hoppende glade for at de har valgt å ta turen innom Tøyenparken for å gi oss en konsert fylt med hits. Dette er et av de mest etterlengtede turnécomebackene på svært lang tid, fastslår festivalens talsperson Jonas Prangerød.

Sent i fjor ble det klart at Outkast skal gjenforenes og spille på Coachella-festivalen nå i april, og senere kom nyheten om turné - noe som ifølge Øya har fått norske fans til å vente spent på hvor turen ville gå. Duoen opptrer også på Roskildefestivalen i juli.

Outkast startet sitt samarbeid allerede tidlig på 1990-tallet i Atlanta, Georgia, og debutalbumet «Southernplayalisticadillacmuzik» kom i april 1994.

Ti år senere vant de Grammy-pris for «Speakerboxxx/The Love Below» - det første rene hiphopalbumet til å erobre hederen som Årets Album. Siden 2007 har Bigboi og André 3000 konsentrert seg om solokarrierene, uten formelt å oppløse duoen.

(NTB)