Gjengangere

Trio Joy har tilbrakt mer tid på norske høyfjell enn selv de røffeste av oss. Men det bulgarske dansebandet må tåle mer enn kulde, snø og stri vind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Teigen eller bulgarsk

Vokalisten Darina Tzaneva sto på scenen da hun plutselig fikk det for seg at noe var galt hjemme. Hun løp til telefonen og ringte Bulgaria. Og det stemte: Far var nettopp død, fortalte moren hulkende.

- Tårene rant da jeg gikk på scenen igjen. Noen av gjestene merket det, men jeg kunne ikke si noe. Jobben vår er å spre glede. Ikke sorg, sier hun.

En gruppe fra Den norske lægeforening gløtter skeptisk fra sin konferansekrok bort på bandet i sølv- og gullklær som sjekker instrumentene.

Siden nyttår har det bulgarske dansebandet spilt på Geilo Hotel seks kvelder i uka, fem timer om gangen.

Favoritt

- Geilo Hotel er en av våre favorittsteder. Varmt og godt, forteller trioen.

Nå venter de på påskegjestene. Ifølge hotellsjef Yngve Hella kan det komme opp til 150 gjester når Trio Joy trår til i påskeuka. Hella er fornøyd.

- Danseband er tingen. Da blir alle glade.

Selv om 12000 kroner i måneden ikke høres mye ut, er Trio Joy også fornøyd. Etter skatt sitter de igjen med 10000 hver.

Ifølge Bulgarias amabassade i Oslo er gjennomsnittlig månedslønn i Bulgaria 1200 kroner, altså ti prosent av Trio Joys lønninger.

- Bulgarerne er veldig flinke, legger Geilo-sjef Hella til. - De spiller alt.

- Nei, jeg nekter å synge D.D.E.s «Du er så glad i rumpa mi», sier Darina og klapper seg selv på baken. - Men «Det går likar no» tar jeg.

Lengter hjem

For å klare seg handler det om å smile. Og det handler om å bite tennene sammen når en gjest ønsker seg «Living next door to Alice» for tredje gang samme kveld. I slike stunder er hjemreisen fin å tenke på. 1. mai pakker de stasjonsvogna og tar fatt på turen - etter åtte måneder i Norge.

Monika gleder seg til å treffe sin 14-årige datter. Viktor til å se sine døtre på 11 og 15, som har vokst minst ti centimeter siden sist. Darina skal skal gi moren og søsteren en real klem.

OMATT: Trio Joy innrømmer at det koster å spille «Living next door to Alice» omatt og omatt. Men familien trenger pengene. Darina Tzaneva (foran), Victor Mechkov og Monika Holevitch holder ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer