Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjennomført

Denne anmeldelsen går ut til alle dere som ikke har hørt om De La Soul før.

CD: Som tenåringer (!) lagde disse tre Long Island-gutta i 1989 «3 Feet High And Rising». Dette sampleglade og fargerike mesterverket er rappens svar på «Citizen Kane»; genial kunst som De La Soul aldri vil klare å toppe og som vil forfølge dem resten av livet.

Så, kjøp eventuelt nevnte album og dens nesten like glimrende oppfølger «De La Soul Is Dead» for et innblikk i hvor utrolig kreativt, funky, morsomt og glad hip hop en gang var. Eller kjøp denne gjennomførte samleren som plukker det beste fra trioens seks album - ikke alle av dem er nemlig verdt å kjøpe alene.

Her er det uansett mye De La-gull: Gi meg en rappartist som klarer å lage en låt som er i nærheten av å være så bra som anticrack-slageren «Say No Go» ? Eller en rapplåt som har noe av magien til «Eye Know»? Hva med en som er mer dansbar, «A Roller Skating Jam Named 'Saturdays'»?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media