Gjenopplevde voldtekt og drapsforsøk på norsk scene

For Édouard Louis (24) ble det en befrielse.

VONDE JULEMINNER: Dagen etter premieren på «Valdens historie» på Det Norske Teatret forteller Édouard Louis at saken mot mannen som utsatte han for vold og overgrep natt til første juledag 2012 fortsatt ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet.
VONDE JULEMINNER: Dagen etter premieren på «Valdens historie» på Det Norske Teatret forteller Édouard Louis at saken mot mannen som utsatte han for vold og overgrep natt til første juledag 2012 fortsatt ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To mennesker kryper sammen på scenen. Den ene offer, den andre overgriper. De har vekslet på rollene, utfordret hverandre i en stadig farligere runddans. Klærne deres er som gulvet dekket av vann, maling, søle, blod. Til sist sluker mørket alt. Stillheten spjæres av stående applaus.

Natt til første juledag 2012 opplevde Édouard Louis dette som nå har utspilt seg foran han på en scene i Oslo. Han var på vei hjem fra fest i Paris. Underveis møtte han en fremmed som han inviterte med til leiligheten sin. En one night stand utartet seg til en voldtekt og et drapsforsøk. Og resulterte i en kritikerrost roman som stiller spørsmål ved både voldsbruk og straff.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer