Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Gjenopplevde voldtekt og drapsforsøk på norsk scene

For Édouard Louis (24) ble det en befrielse.

VONDE JULEMINNER: Dagen etter premieren på «Valdens historie» på Det Norske Teatret forteller Édouard Louis at saken mot mannen som utsatte han for vold og overgrep natt til første juledag 2012 fortsatt ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet.
VONDE JULEMINNER: Dagen etter premieren på «Valdens historie» på Det Norske Teatret forteller Édouard Louis at saken mot mannen som utsatte han for vold og overgrep natt til første juledag 2012 fortsatt ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet. Vis mer

To mennesker kryper sammen på scenen. Den ene offer, den andre overgriper. De har vekslet på rollene, utfordret hverandre i en stadig farligere runddans. Klærne deres er som gulvet dekket av vann, maling, søle, blod. Til sist sluker mørket alt. Stillheten spjæres av stående applaus.

Natt til første juledag 2012 opplevde Édouard Louis dette som nå har utspilt seg foran han på en scene i Oslo. Han var på vei hjem fra fest i Paris. Underveis møtte han en fremmed som han inviterte med til leiligheten sin. En one night stand utartet seg til en voldtekt og et drapsforsøk. Og resulterte i en kritikerrost roman som stiller spørsmål ved både voldsbruk og straff.

Dagen etter verdenspremieren sitter Édouard Louis i foajeen på Det Norske Teatret, ber om tre enkle espresso og en ristet brødskive. Det er langt etter lunsjtid og han har enda ikke inntatt frokost.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?