VONDE JULEMINNER: Dagen etter premieren på «Valdens historie» på Det Norske Teatret forteller Édouard Louis at saken mot mannen som utsatte han for vold og overgrep natt til første juledag 2012 fortsatt ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet.
VONDE JULEMINNER: Dagen etter premieren på «Valdens historie» på Det Norske Teatret forteller Édouard Louis at saken mot mannen som utsatte han for vold og overgrep natt til første juledag 2012 fortsatt ikke er ferdigbehandlet i rettssystemet.Vis mer

Gjenopplevde voldtekt og drapsforsøk på norsk scene

For Édouard Louis (24) ble det en befrielse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

To mennesker kryper sammen på scenen. Den ene offer, den andre overgriper. De har vekslet på rollene, utfordret hverandre i en stadig farligere runddans. Klærne deres er som gulvet dekket av vann, maling, søle, blod. Til sist sluker mørket alt. Stillheten spjæres av stående applaus.

Édouard Louis Fransk forfatter født i 1992. Byttet navn fra Eddy Bellegueule da han var 20 år. Har gitt ut romanene «Farvel til Eddy Bellegueule» (2014) og «Voldens historie» (2016). Begge er iscenesatt av Kjersti Horn. Har markert seg som samfunnsdebattant på venstresiden.

Natt til første juledag 2012 opplevde Édouard Louis dette som nå har utspilt seg foran han på en scene i Oslo. Han var på vei hjem fra fest i Paris. Underveis møtte han en fremmed som han inviterte med til leiligheten sin. En one night stand utartet seg til en voldtekt og et drapsforsøk. Og resulterte i en kritikerrost roman som stiller spørsmål ved både voldsbruk og straff.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn