Gjenopptar «Star Wars»-innspillingen

Tok pause etter Harrison Ford-beinbrudd.

SNART TILBAKE: I kommende «Star Wars: Episode VII» får vi et gjensyn med gamle kjente. Også Han Solo, nå som Harrison Ford er på beina igjen. Foto: 20th Century Fox/AP/Scanpix
SNART TILBAKE: I kommende «Star Wars: Episode VII» får vi et gjensyn med gamle kjente. Også Han Solo, nå som Harrison Ford er på beina igjen. Foto: 20th Century Fox/AP/ScanpixVis mer

(Filtermagasin.no): Etter en kort pause vil innspillingen av «Star Wars: Episode VII» gjenopptas senere denne måneden, melder THR.

Filmen, som regisseres av J.J. Abrams, måtte ta et par ukers pause tidligere denne måneden etter at Harrison Ford skadet foten sin i juni.

Ford var ute av dansen i åtte uker etter beinbruddet, og innspillingsplanene ble omrokkert i håp om at Ford ville rekke å bli frisk raskt nok til å unngå en utsettelse.

Det gikk altså ikke, men da Ford tidligere denne uka dukket opp på «The Expendables 3»-premieren i Hollywood begynte «Star Wars»-fans å spekulere i om Ford var klar til dyst igjen.

Veteraner «Star Wars: Episode VII» spilles inn ved Pinewood-studioet i England, men det har ikke lykkes THR å få bekreftet at Ford faktisk setter seg på et fly dit med det aller første.

I tillegg til at Harrison Ford gjentar sin rolle som Han Solo, vil vi også få møte kjente fjes som Mark Hamill som Luke Skywalker, Carrie Fisher som prinsesse Leia, Peter Mayhew som Chewbacca og Anthony Daniels som C-3PO i den kommende filmen.

Som man kanskje kan forstå - det er 37 år siden den første «Star Wars»-filmen - vil handlingen i den sjuende episoden foregå en god stund etter de forrige filmene.

Visstnok skal det ha gått nærmere 30 år etter hendelsene i «Jediridden vender tilbake» og bortfallet av Darth Vader - men vi kan få en ny skurk av hans kaliber i «Girls»-veteran Adam Driver - samt «Brienne of Tarth» som en jediridder?

Nye stjerneskudd I tillegg til veteranskuespillerne vil historien dreie seg rundt en trio bestående av unge skuespillere. En av disse, britiske Daisy Ridley, skal nylig ha blitt hyret inn til hele den nye «Star Wars»-trilogien. Dette tilsier at hun får en viktig plass i historien vi ellers ikke vet så mye om (med mindre plotryktene på nettet viser seg å være sanne).

Kevin Smith, som ofte vet mer enn oss andre, virker i hvert fall svært imponert etter å ha besøkt settet før sommeren.

Dersom resten av innspillingen går som planlagt, vil «Star Wars: Episode VII» få sin premiere 18. desember 2015.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.