Gjensyn med Forbidden Planet

Science fiction-filmen Forbidden Planet skal relanseres på kino. Kjente skuespillere står i kø for å prøvespille for en rolle i klassikeren fra 1956.

Da Forbidden Planet kom på kino i 1956 var det ingen som ante hvilken betydning filmen skulle få for Sci-Fic-historien. Filmens hovedroller ble besatt av Walter Pidgeon, Anne Francis og Leslie Nielsen. Forbidden Planet var gjennombruddsfilmen til sistnevnte. Nielsen er fortsatt aktiv, og det kan jo hende at han får en rolle i den nye filmen. Regi i 1956 var ved Fred M. Wilcox.

Klassisk historieFilmen handler om en romekspedisjon som sendes til en planet 17 lysår vekk fra jorden. En gruppe forskere som er bosatt på denne planeten blir utsatt for et grufullt monster. Jordboerne forsøker å komme dem til unnsetning, men finner alle døde utenom to.Millioner av mennesker har trykket filmen til sitt bryst og den er en hyppig gjenganger på norske filmklubber. Filmen har oppnådd kultstatus og selges på video den dag i dag. Mange kjente regissører som senere har laget filmer om verdensrommet har hentet direkte inspirasjon fra Forbidden Planet.

Lang kamp

I flere år har produksjonsselskapet New Line Cinema forsøkt å kjøpe rettighetene til å lage en ny versjon av Forbidden Planet. Men de som satt på rettighetene ville ikke selge - før nå.I mellomtiden har flere skuespillere og regissører i Hollywood sagt åpent at dersom filmen noensinne skulle lages på nytt, ja så ville de være med å lage den. New Line Cinema regner med å kunne plukke skuespillere fra øverste hylle.

Satser på effekter

- Vi vil koble dette filmprosjektet med det beste og nyeste innen spesialeffekter. Publikum skal taes med på en reise de aldri har opplevd tidligere, sier en representant for filmselskapet til bransjebladet Variety.Når filminnspillingen starter, hvordan manuset blir og hvem som i det hele tatt skal spille i den er ikke kjent. Alt er på planleggingsstadiet foreløpig.

NY UTGAVE: Sci-Fi klassikkeren skal lages på nytt.