Gjensyn med «Monkey Island»?

Pirat-tegninger og hardnakkede rykter.

(Dagbladet.no): En av spillseriene som flest folk minnes med fårete smil om munnen, er «Monkey Island». Spillene om antihelten Guybrush Threepwood som jakter på pirater og kjærlighet står fortsatt som noen av de størte eventyrklassikerne i spillhistorien.

Derfor er det med stor begeistring at rykteflommen om et nytt spill i serien nå har begynt å ta seg opp på nettet, melder Guardians spillblogg.

Mange vil nok mene at «Monkey Island 4» kunne vært bedre enn det egentlig var, men det demper ikke entusiasmen rundt de siste dagers hinting om «Monkey Island 5».

I forrige uke kunne Bruce hos Rumor Reporter fortelle at et par insidere han kjenner har godt nytt:

- Det femte «Monkey Island»-spillet er på vei. Jeg kjenner noen av gutta som komponerte musikk for de originale pc-klassikerne, og de forteller at det for tiden jobbes med en oppfølger oppi alle ryktene. LucasArts har imidlertid så mange ting de holder på med nå, inkludert et ikke-navngitt Wii-spill. Ikke forvent en revitalisering av de klassiske eventyrspillene før tidligst 2008, skriver han.

Rykter som dette dukker opp med jevne mellomrom, sterke kilder eller ei. Men i tilfellet «Monkey Island» er det lov å krysse fingrene ekstra hardt, ettersom en av seriens hoveddesignere Steve Purcell et par dager etterpå sendte inn tre nye konseptbilder til fansiden World of Monkey Island.

Selv om disse bildene ifølge Purcell (som også er mannen bak «Sam & Max») «ikke på noe som helst vis er forbundet med noen eksisterende eller kansellerede piratprosjekter», er timingen kanskje litt for tilfeldig?

Tynt, javel, men god nok grunn til å mimre om gode, gamle dager - og i hvert fall nok til å tenne gløden i et allerede varmt sommersinn. Tiden får uansett vise om LucasArts (eller noen andre utviklere) kan gjenopplive Guybrush og hans eventyr.

MER «MONKEY ISLAND»? Det er lov å krysse fingrene. Foto: STEVE PURCELL / WORLDOFMI.COM
MER «MONKEY ISLAND»? Det er lov å krysse fingrene. Foto: STEVE PURCELL / WORLDOFMI.COM Vis mer