Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjensyn med Roy Rogers, Daffy og Modesty Blaise

Wandrups utvalgte: Serieskatter for nostalgikere.

DONALD-KONKURRENT: I 1958 kom det første bladet med Daffy Duck, en utfordrer til den populære Donald Duck. 392 hefter kom mellom 1958 og 1959. Nå kommer det første i faksimilieutgave i bokserien "Serieskatter".
DONALD-KONKURRENT: I 1958 kom det første bladet med Daffy Duck, en utfordrer til den populære Donald Duck. 392 hefter kom mellom 1958 og 1959. Nå kommer det første i faksimilieutgave i bokserien "Serieskatter". Vis mer

BOK: I disse dager kommer bind tre av Egmonts antologier Serieskatter, der utvalgte hefter fra tegneserienes glansdager trykkes opp i sin helhet.

Her er sjeldne blader og kuriositeter om hverandre. Den første boka kunne for eksempel by på det Fantomet nummer 1 fra 1964, et svært ettertraktet samlerobjekt.

Men også kuriøse historier om Tarzan og Jukan - Jungelens sønn.

Andre bind er i sin helhet viet superhelter, som Stålmannen, Lynvingen og Lynet, et par av heftene fra så langt tilbake som tidlig 1950-tall.

Den tredje boka spenner vidt, fra Billy til Korak - Tarzans sønn.

Vi får også det første nummeret av Roy Rogers, den syngende cowboyen med den berømte hesten Trigger, fra 1954. De neste fem åra kom 77 nummer av dette bladet ut.

Også det første Daffy fra 1958 er med i boka, med et flott cover.

Det mest fornemme innslaget er likevel Modesty Blaise fra 1967, en enslig svale som ikke ble fulgt opp før egne album dukket opp før 21 år seinere.

En juvel i enhver seriesamling.

image: Gjensyn med Roy Rogers, Daffy og Modesty Blaise