SVARER: Universitetssykehuset Nord-Norge får mye kritikk. Her svarer kommunikasjonssjefen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
SVARER: Universitetssykehuset Nord-Norge får mye kritikk. Her svarer kommunikasjonssjefen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB ScanpixVis mer

Debatt: Helse

Gjentar gamle beskyldninger

Det er et kjent virkemiddel å gjenta gamle historier så mange ganger at det etableres et bilde av at «sånn er det»

Meninger

Leder av det nyetablerte Helsepartiet, Lise Askvik og overlege Torgeir Engstad resirkulerer og gjentar gamle beskyldinger mot Universitetssykehuset Nord-Norge i et debattinnlegg i Dagbladet 17. august. Det er et kjent virkemiddel å gjenta gamle historier så mange ganger at det etableres et bilde av at «sånn er det». Det gjør disse to når de drar fram historier så langt tilbake i tid som 2010.

Hilde Annie Pettersen
Hilde Annie Pettersen Vis mer

Fakta i 2017 er at ansatte og ledelsen ved UNNs sykehus i Harstad, Narvik, Longyearbyen og Tromsø de siste årene har jobbet med forbedringer som nå gir resultater. UNN har medisinske pasientresultater på høyde med landsgjennomsnittet, og på noen områder over landsgjennomsnittet. Meldekulturen er i klar framgang. Antall avviksmeldinger ved UNN er tredoblet siden 2012, og antall varsler om alvorlige hendelser som er sendt til Helsetilsynet har økt. Antall varslinger per 100.000 døgnopphold er lik landsgjennomsnittet. Det er takket være en betydelig innsats fra mange ledere og ansatte.

I den siste medarbeiderundersøkelsen fra 2016 var det en statistisk signifikant forbedring når det gjelder graden av medvirkning fra ansatte i internt arbeid med utvikling og forbedring. I det lange løp er det resultatene i pasientbehandlingen og de ansattes jobbtilfredshet som teller.

UNN er selvsagt ikke feilfri, og jobber fortløpende med forbedringstiltak. Sannheten er at UNN har hatt en positiv utvikling de siste årene takket være over 6000 dyktige medarbeidere og ledere.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.