Gjerne moraldebatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIV-POSITIVE UTLENDINGER: Under overskriften «Moralsk frisone» (Dagbladet 23. oktober) kunne skribent Rune Berglund Steen levert et godt grunnlag for moraldebatt på utlendingsfeltet. Men siden han ikke klarte å styre unna overdrivelser, fikk innlegget hans liten verdi som premiss. Det er synd. For moralske dilemmaer, som hvor imøtekommende Norge bør være overfor hiv-positive utlendinger med ønske om oppholdstillatelse, bør absolutt debatteres.

Utlendingsnemnda (UNE) fattet i mai, etter behandling i vår stornemnd, et prinsippvedtak med stor betydning for hvilken praksis Utlendingsdirektoratet (UDI) og klageinstansen UNE skal følge i saker der søkere uten andre oppholdsgrunnlag likevel ønsker å få oppholdstillatelse i Norge, fordi de er hiv-smittet og trenger behandling. Det juridiske grunnlaget for en slik eventuell oppholdstillatelse er utlendingslovens bestemmelser om sterke menneskelige hensyn.

Før jeg går inn på hva prinsippvedtaket innebærer, og dermed også hva en politisk debatt bør handle om, må jeg parkere noen misforståelser som innlegget i Dagbladet kan ha skapt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer