KAPPLØP: Det er fullt kjør når Roskilde-festivalen åpner dørene for tusenvis av festivalgjester. Her fra innslippet i år, der det nok en gang var kappløp for å sikre seg de beste campingplassene. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
KAPPLØP: Det er fullt kjør når Roskilde-festivalen åpner dørene for tusenvis av festivalgjester. Her fra innslippet i år, der det nok en gang var kappløp for å sikre seg de beste campingplassene. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Vis mer

Roskildefestivalen 2019

Gjester raser mot Roskilde: - Dårligere og dårligere

Kutter i tilbudet til campinggjestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag rykket tusenvis av festivalgjengere inn på Dyrskuepladsen, der Roskilde-festivalen går av stabelen for 49. år på rad.

Blant dem er mange trofaste Roskilde-fans, som har drukket sin andel Tuborg-pils foran Orange-scenen under tidligere utgaver av festivalen.

I år har festivalen hisset på seg flere av disse trofaste gjestene, nærmere bestemt beboerne på området som er dedikert campingvogner og bobiler.

Ekstra Bladet skriver at flere av gjestene på Caravan-området er fortørnet over at festivalen har droppet mange av fasilitetene de tidligere har nytt godt av.

Verken matboder, grillområde eller paviljongen der man tidligere kunne søke ly for den brennende julisola, er å finne på Caravan i år.

- Skuffet og lei oss

Ekstra Bladet siterer en kvinnelig Caravan-gjest, som har skrevet et oppildnet innlegg på Facebook:

«Vi er så skuffet og lei oss over at dere har fjernet alt på Caravan-området! (...) Dette er mitt 20. år på festival, og alle vi som bor på området er svært dedikerte fans av Roskilde-festivalen. Men dere gjør det jammen vanskelig når dere år for år gjør forholdene dårligere og dårligere.»

Kvinnen påpeker også at de i hennes leir har brukt 50 000 kroner på billetter til festivalen.

En dansk familie Ekstra Bladet har møtt på Caravan-området er oppgitt over å måtte gå lenger enn før for å skaffe seg alt fra frokost til kald drikke.

- Før kunne vi bare kose oss her nede. Det kan vi ikke lenger, sier Kim (43) til avisa.

Dansken legger samtidig til at de garantert kommer tilbake til festivalen også i 2020.

På sine hjemmesider opplyser Roskilde-festivalen at det koster 700 danske kroner pluss en avgift per campingvogn å bo på Caravan-området. I tillegg trenger du billett for å få adgang til selve festivalen.

FLORERER: Tenåringer som sniffer kokain i teltene sine, åpenlyst røyking av marihuana og smugling av MDMA i vagina. Roskildefestivalen i Danmark florerer av narkotiske stoffer. Reporter: Sofie Braseth / Video/redigering: Ørjan Ryland Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/geena-25-gjemte-mdma-i-underlivet-pa-vei-inn-pa-roskildefestivalen/69992578 Vis mer

Svarer på kritikken

Roskilde-festivalen har kommentert kritikken fra Caravan-beboerne.

«Når noen tjenester ikke er tilgjengelige på Caravan Camping i år, skyldes det at vi fra tidligere år har erfart at Caravan-camperne ofte ikke har tatt dem i bruk», skriver festivalen i en kommentar på Facebook.

«Vi tar alltid imot ris og ros med tanke på å forbedre festivalopplevelsen fra år til år, og den tilbakemeldinga vi har mottatt fra gjestene i Caravan-området vil bli tatt til etterretning».

Festivalen åpnet dørene lørdag. Selve hovedprogrammet starter i morgen, når artister som Bob Dylan og Cardi B skal skape musikkfest på Dyrskuepladsen.

Årets festivalplakat inneholder også litt rødt, hvitt og blått: Aurora, Ulver, Lemaitre, Sushi X Kobe og Heave Blood & Die tar alle turen til Roskilde i løpet av de nærmeste dagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer