- Gjett hvem som er tilbake, bitches?

Jim Carrey med fristebilde til fansen.

GRUNN TIL Å GLISE: Oppfølgeren til «Dumb & Dumber» i rute, og vil etter planen begynne innspillingene senere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
GRUNN TIL Å GLISE: Oppfølgeren til «Dumb & Dumber» i rute, og vil etter planen begynne innspillingene senere denne måneden. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Når Jim Carrey ser tilbake på karrieren sin, husker han nok året 1994 ekstra godt. I løpet av dette året fikk han sitt definitive gjennombrudd med ikke mindre enn tre storsuksesser.

I løpet av knappe ti måneder var han nemlig å se i både «Ace Ventura: Pet Detective», «The Mask» og «Dumb and Dumber».

Det har lenge vært snakk om Carrey skulle gjenta rollen som Lloyd Christmas i en oppfølger av sistnevnte, men prosjektet har hatt en vanskelig fødsel. Problemer med filmstudioet Warner Bros., produsentsøksmål og en Carrey som egentlig ikke var særlig interessert i en rollereprise, har ikke hjulpet på framgangen.

Men nå ser det ut til at ting har løsnet. Tidligere i sommer sa medskuespiller Jeff Daniels at produksjonen skulle starte nå i slutten av september med Farrelly-brødrene, regissørene av originalfilmen, og i helga tvitret Jim Carrey selv et bilde som satte vann i munnen på «Dum and Dumber»-fansen.

Bildet viste enkelt og greit bare den hakkete tanngarden som Carreys karakter ble ganske så kjent for, sammen med teksten «GESS HUUZ BAK BICHEZ?»

- Jeg har lest manuset og det er hysterisk. Vi er middelaldrende. Vi later ikke som annet. Vi er middelaldrende og fremdeles like dumme, sier Jeff Daniels, som for tiden er aktuell i tv-serien «The Newsroom», om oppfølgeren.

Han gir Carrey æren for at filmen i det hele tatt blir noe av.

- Jim har nektet å gjøre oppfølgere overhodet, forståelig nok. Men så fylte han 50 og da blir man litt roligere. Plutselig sa han bare «la oss ha det gøy», sier Daniels til New York Daily News.