Sonic the Hedgehog: Pinnsvinet har blitt voksent. Denne uka feirer SEGA-maskotten 19 år og i den forbindelse finner du flere gode tilbud på Sonic-spill.
Sonic the Hedgehog: Pinnsvinet har blitt voksent. Denne uka feirer SEGA-maskotten 19 år og i den forbindelse finner du flere gode tilbud på Sonic-spill.Vis mer

Gjett hvem som fyller 19 år i dag?

Erkeblått og superkjapt pinnsvin.

|||Sonic fyller 19 år i dag, 23. juni. Microsoft benytter anledningen til å jekke ned prisene på utvalgte Sonic-spill på Xbox LIVE Marketplace. Dette tilbudet gjelder kun i morgen, torsdag 24. juni.

Oversikt over hvilke titler det gjelder og priser finner du lenger ned i denne saken.

Også PSN på PlayStation 3 vil markere begivenheten denne uken. Her får du blant annet utvidelser til «Sonic Unleashed» og 2006-utgivelsen enkelt og greit kalt «Sonic the Hedgehog» til kraftig reduserte priser.

I tillegg finner du mer innhold til årets «Sonic & SEGA All-Stars Racing» på salg hos PSN den neste uken, ifølge Sonys PlayStation-blogg.

For å konkurrere med Nintendo, som har sin Mario, lanserte SEGA det første Sonic-spillet på denne dagen i 1991. Siden har det blitt sluppet en hel rekke spill, men også spin-off-produkter som animasjonsserier, tegneserier og en film.

Ikke alle Sonic-spillene har vært like suksessfulle, for det blå pinnsvinet hadde noen trøblete tenåringsår og serien har de siste årene mistet litt av gløden.

Likevel har Sonic-spillene solgt over 70 millioner eksemplarer i løpet av disse 19 årene.
      Der høydepunktene fra 90-tallet lot oss suse gjennom 2D-plattformbrett, har SEGA de seneste årene eksperimentert litt for mye, mener fansen. Blant annet har det introdusert oss for en varulv-kopi av Sonic, Sonic the Werehog, i «Sonic Unleashed» (2008). Vi har litt motvillig også blitt invitert med på tur til Middelalderen i skrellen «Sonic & the Black Knight» som ble sluppet i fjor. Her ble vi blant annet introdusert for et snakkende sverd...

Men det er lys i horisonten: I år har SEGA flere nye Sonic-eventyr på gang.

«Sonic Colors» ble vist på E3-spillmessen i Los Angeles, et fargesprakende plattformspill som utvikleren lover vil basere seg tungt på pinnsvinets fremste egenskap, nemlig farten. Dette spillet slippes til Wii og DS før jul.

I tillegg kommer «Sonic 4», enda et klassisk plattformspill delt inn i episoder. Opprinnelig var «Sonic 4 — Episode 1» planlagt for en sommerlansering (kanskje nettopp til bursdagen hans?), men ble nylig flyttet til andre halvdel av 2010.

Dette spillet slippes både til PSN og XBLA, i tillegg til Apples plattformer. Microsoft og SEGA har funnet ut at denne anledningen er verdt å markere, og har satt ned prisene på noen Sonic-spill som du finner på onlinetjenesten XBLA på Xbox 360.

Disse spillene blir rabattert på XBLA bare i morgen, torsdag 24. juni:
«Sonic the Hedgehog» (Arcade) — 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).
«Sonic the Hedgehog 2» — 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).
«Sonic the Hedgehog 3» — 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).
«Sonic and Knuckles» — 240 Microsoft-poeng (vanligvis 400).