Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2: «Hver gang vi møtes»

Gjett om det swinger av Jazz-Silya!

Tor Endresen er siste artist ut i «Hver gang vi møtes» før det avsluttende duettprogrammet i morgen, søndag. Vi anmeldte låt for låt.

TORS KVELD: Tor Endresen fikk en overraskelse da han i kveld var hedersgjest i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Datteren Anne-Sophie ble hentet hjem fra ferie i Spania for å synge for faren sammen med Hans Petter Aaserud. Alle foto: TV 2
TORS KVELD: Tor Endresen fikk en overraskelse da han i kveld var hedersgjest i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Datteren Anne-Sophie ble hentet hjem fra ferie i Spania for å synge for faren sammen med Hans Petter Aaserud. Alle foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Tor Endresen (58) er nok aller mest kjent fra tv-serien «Lollipop» sammen med Rune Larsen, men har solgt 1,5 millioner: plater. Han har spilt inn musikk siden han ble håndplukket som vokalist til to album med jazztrommeslageren Pål Thowsen på 80-tallet.

Tor har gitt ut soloplater, sunget med Ausekarane og deltatt i Grand Prix hele tolv ganger. Han er først og fremst en tolker, men har også skrevet egne sanger. Dette er hans kveld.

Silya: «Cafe Lé Swing» (Morley/Knutsen/Jansen/Jansen)

Silya åpner med en av Tors mest kjente låter, og tolkningen lever opp til tittelen. For dette swinger!

image: Gjett om det swinger av Jazz-Silya!

Silya tar låten med til en jazzklubb i Paris på 30-tallet, og det blir nesten litt overrumplende. Med et enkelt arrangement henter hun og bandet ut ting i denne låten som du ikke ante var der. Trommene er forretten, ståbassen, pianoet og Silya er hovedretten og jazzgitaren desserten i denne versjonen. Hun henter fram sin innerste Monica Zetterlund og framstår som en ekte jazzcrooner.

Christel Alsos: «Ingen stopper oss nå» (Holm/Forsman/Borg)

«Er det ikke en Sondre Justad-låt inni der?», tenkte Christel da hun hørte sangen første gang.

image: Gjett om det swinger av Jazz-Silya!

Om det ikke var det før, så legger hun seg ganske tett opp til stilen til den unge artisten fra Henningsvær i sin versjon – på nordnorsk.

Det er godt å høre Christel i en opptempo-låt. Det er ingen lett sang å tolke, dette, men Christel fikser det meste. Hun har gjort den om til en ganske tradisjonell poplåt som kunne vært skrevet i går, og som attpåtil står godt til henne og stemmen hennes.

Tshawe Baqwa: «Radio Luxembourg» (Endresen/Løvland)

Tshawe klirrer ikke i glasset, han knuser det på golvet. Med vilje. På samme måte knuser han en annen av Tors mest kjente sanger, og han gjør det av en eller annen grunn på engelsk.

image: Gjett om det swinger av Jazz-Silya!

Det er nå jeg begynner å lure på om det er noen andre enn Tor som bør synge sanger som dette. Med Tshawe føler jeg at det er enten eller. Her blir en i utgangspunktet fengende låt bare masete. Tshawe vil være Axl Rose, eller Blaxl Rose, som han sjøl sier, men treffer ikke helt.

Det hjelper ikke å kaste T-skjorta, heller. Du må for all del ikke bli rocker, Tshawe! «Det går ikkje an,» sier Tor. Han mener det sikkert positivt, men vi er uansett enige!

Claudia Scott: «La regnet øse ned» (Løvland)

Det skjer noe når Claudia setter i gang. Det er en trygghet og ro over henne som også høres i sangen. Hun synger aldri anstrengt.

image: Gjett om det swinger av Jazz-Silya!

Det er lett å skjønne av tittelen at dette er en hyllest til Bergen. Ikke uventet legger Claudia seg på countrylinja, med både lap steel og fele i umiddelbar nærhet. Låten er riktignok litt seig og stillestående, men den flyter av gårde som regnvann på ei bergensgate.

Det er rett og slett ikke mulig å forbanne regnet etter denne versjonen.

Hans Petter Aaserud: «Aladdin» (Endresen)

Dette er den eneste av Tors tolv Grand Prix-låter han har skrevet sjøl.

image: Gjett om det swinger av Jazz-Silya!

Sangen er helt grei, men den overskygges av Hans Petters gjest. Han har allerede avslørt overraskelsen for oss, men det tar tid før Tor skjønner at han har hentet datteren hans, Anne-Sophie, fra Spania. Det morsomste klippet fra årets sesong må være sekundene det tar før det går opp for ham at det er hun som tar ham på skuldra og fortsetter bort til bandet for å synge. Den starter kult, men faller litt når det viser seg at det bare blir «en ny Trang Fødsel-sang». Men den passer som duett, og Anne-Sophie synger fint for faren sin.

Tone Damli: «Ingen er så nydelig som du» (Løvland/Borochstein)

«Den viktigste sangen i livet mitt», sier Tor om denne – som passer utmerket etter at han har snakket varmt om 40 års samliv med kona Siren.

image: Gjett om det swinger av Jazz-Silya!

Det hadde jo vært en skandale om ikke denne sangen var med, og her kommer den attpåtil på Tones egen dialekt. Hun slo ut i full blomst forrige lørdag, og også i kveld har hun funnet en sang som passer godt til henne. Med bare piano som akkompagnement gir hun en enkel, personlig - og vakker - tolkning. Det føles så riktig at Tone synger på dialekt, og det er helt åpenbart at hun bør gjøre mer av det – som hun for øvrig også gjorde på albumet «Di første jul» (2014). Glem jula, det er flest hverdager!

Siste program, duetter, sendes allerede i morgen, søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!