Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Screen Actors Guild Awards:

Gjeve priser til Emma Stone og Denzel Washington

Denzel Washington og Emma Stone ble hedret for beste hovedrolleprestasjoner da det amerikanske skuespillerforbundet Screen Actors Guild arrangerte sin årlige prisfest.

BESTE HOVEDROLLE: Emma Stone var blant prisvinnerne under Screen Actors Guild Awards. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB scanpix.
BESTE HOVEDROLLE: Emma Stone var blant prisvinnerne under Screen Actors Guild Awards. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB scanpix. Vis mer

Stone fikk prisen for innsatsen i «La La Land», en rolle hun også er Oscar-nominert for. Musikalen «La La Land» har også fått hele 14 Oscar-nominasjoner.

DRØMMER: La la land er historien om Mia [Emma Stone], en fremadstormende skuespiller, og Sebastian [Ryan Gosling], en dedikert jazzmusiker, som sliter med å få endene til å møtes i en by kjent for å knuse håp og hjerter. Karakterene utforsker gleden og smerten av å forfølge sine drømmer. Video: Lionsgate Movies via YouTube Vis mer

Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk til Denzel Washington for rollen i «Fences». Komediedramaet «Hidden Figures» stakk av med prisen for beste rollebesetning.

Prisutdelingen var preget av helgens store sak i USA: president Donald Trumps ordre om visumstans og innreiseforbud for statsborgere fra enkelte land. Flere prisvinnere brukte talerstolen til å markere sin motstand.

PRIS: Denzel Washington fikk pris for beste hovedrolle i «Fences». FOTO: Jordan Strauss / AP / NTB Scanpix
PRIS: Denzel Washington fikk pris for beste hovedrolle i «Fences». FOTO: Jordan Strauss / AP / NTB Scanpix Vis mer

– Siden jeg elsker dette landet, er jeg forferdet over landets skavanker. Dette innreiseforbudet er en slik skavank, og det er uamerikansk, sa Veep-skuespiller Julia Louis-Dreyfus, som var på scenen for å motta prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie.

FLYKTNINGER: Under nattens SAG Awards i USA valgte en rekke skuespillere å bruke taletiden på scenen til å fortelle sine historier og komme med kjærlighetserklæringer til alle som er rammet av Trumps innreiseforbud i USA som berører mennesker fra syv land. Video: CNN / Pool Vis mer

Kveldens konferansier Ashton Kutcher åpnet showet med å sende en hilsen til alle dem som måtte være strandet på flyplasser som følge av forbudet.

– Vi elsker dere, og vi ønsker dere velkommen, sa han.

Screen Actors Guild Awards regnes som en god pekepinn på hvilke filmer som kan hevde seg under Oscar-utdelingen. Hele vinnerlisten ligger ute på nettsidene til prisutdelingen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling