Gjøgler mot år 2000

NRK vil ikke gi slipp på «Wesensteen»-suksessen. Nå er det klart for nok en runde med d'herrer Harald Heide Steen og Rolv Wesenlund. Superduoens nye serie skal på lufta i 1999.

Både Harald Heide Steen og Rolv Wesenlund sverget i sin tid på at det aldri ville bli noe gjensyn med «Wesensteen». Men nå har de funnet så ettertrykkelig tilbake til den gamle kjemien at de gyver løs på nok en runde. Seeryndlingene skal spille inn ti nye episoder i samme stil som årets lørdagsshow, som avsluttes andre påskedag.

- Vi synes det er veldig gøy, sier Harald Heide Steen til Dagbladet.

- Programmet har hatt en ålreit rating, og det er visst det viktigste nå til dags, smiler han.

De nye «Wesensteen»-episodene vil få en ansiktsløftning, men mange av innslagene blir gjengangere.

- Vi beholder blant annet de to gubbene på planken, debattene og åpningen, sier Heide Steen.

Høye seertall

Avtalen om de nye «Wesensteen»-episodene gikk i boks denne uka. Episodene skal spilles inn i løpet av sommeren og høsten, men kommer altså ikke på skjermen før neste år.

- Årets gjensyn med herrene var veldig morsomt, og vi gleder oss til en ny runde, sier NRKs underholdningssjef, Tordis Aavatsmark.

«Wesensteen» gjorde et formidabelt comeback på skjermen i vinter. Siden premieren har Harald Heide Steen og Rolv Wesenlund hatt fast plass høyt oppe på ratingen. Rundt en million seere har fulgt showet - til tross for lunken kritikk fra TV-anmelderne. De to komiveteranene har slått an selv blant de yngste seerne under 20 år.

- Vi lager ikke TV for kritikerne. Vi er mer opptatt av om folk ser på oss, sier Harald Heide Steen.

Over kjølen

Svenskene blir også med på «Wensensteen»-produksjonen.

- Rolv og Harald er populære i Sverige, og SVT sa ja etter å ha sett de første episodene, sier Tordis Aavatsmark. De ti showene som har vært vist i Norge i vinter, blir lørdagsunderholdning i Sverige til sommeren.

Stein Monn-Iversen og produksjonsselskapet Lenestolteatret sitter på rettighetene til «Smith & Jones»-konseptet, som «Wesensteen» bygger på. De nye episodene blir en samproduksjon mellom NRK, Lenestolteatret og SVT.

GIR SEG IKKE: Andre påskedag er det slutt på «Wesensteen», men sjefgjøglerne Rolf Wesenlund og Harald Heide Steen kommer tilbake neste år.