Gjøglet for kreftsaken

Norske toppartister sang og gjøglet i gang Den Norske Kreftforenings nye aksjon «Vi vil leve!» i går kveld.

2. påskedag får du se det to timer lange showet på TV2. Et fullsatt Chateau Neuf i Oslo fikk i går kveld oppleve et solid show, ledet av den tidligere «Jeopardy»-generalen Jens Brun-Pedersen.

Jahn Teigen, Åge Aleksandersen, Jan Werner Danielsen, Travellin' Stawberries, Guri Schanke, Jorunn Erdahl, Lasse Kolsrud, Iren Reppen, Jonas Gardell, Dagfinn Lyngbø, Jon Schau, Rune Andersen, Åsleik Engmark og Ingrid Bjørnov er noen av artistene som stilte enten gratis eller for en symbolsk sum for Kreftforeningen .

Gjennom hele showet fikk publikum også se arbeidet til åtte av landets fremste regissører, som hadde fått i oppdrag å lage ettminutts-filmer om ulike sider ved kreftsykdommen.

Angår alle

- Dette er selvfølgelig ikke noen vanskelig sak å støtte, sier Jan Werner Danielsen og Guri Schanke.

- De fleste har noen i familien eller venner som er rammet. Også jeg, sier Guri Schanke.

- Også jeg har opplevd at noen som står meg nær fikk kreft. Men for å få oppmerksomhet om denne sykdommen er ikke det å bare fokusere på de vonde sidene den beste metoden, sa Jan Werner Danielsen .

Den Norske Kreftforening får nok en pangstart for sin kampanje «Vi vil leve!» med denne TV-sendingen.

Fikk kreft

- Vi får håpe at folk gir så mye som mulig. Men det viktigste for oss er å få vist at kreft ikke bare er sykdom, lidelse og død. Men også muligheter, håp og framtid, sa markedssjef Trond Solvang i kreftforeningen.

Til sist i showet fra Chateau Neuf var det allsang med kampanjesangen «Jeg vil leve!». Den er skrevet av Torstein Bieler Østtveit, kjent fra blant annet «Ute til lunch». Han er nå selv kreftsyk, og sendte inn sangen til Kreftforeningen for et år siden .

- Vi er mange som tenker på deg, Torstein, sa Jens Brun-Pedersen som avslutningshilsen i programmet.

GA ALT: Norske toppartister ga Den Norske Kreftforening en pangstart for kampanjen «Vi vil leve!» i går kveld.