Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjøkeredet

KLASSIKER(«One Flew Over the Cuckoo\'s Nest»)2 disker, WS 1.85:1, Dolby 5.1

Neste film»»

««Forrige film

Få, om noen filmer har fått så mange fortjente utmerkelser som denne.

Historien om småkjeltringen som klarer å bløffe seg til soning på psykiatrisk anstalt framfor fengsel - og endrer livet til alle der på radikalt vis - er både morsom, tankevekkende og sterk. Og så er det en fordømt godt laget film. Skuespill, regi og manus er i særklasse. Det er derfor gledelig å melde at Warner har produsert en DVD-utgivelse som er materialet verdig.

Ekstramaterialet imponerer ikke kvantitetsmessig, men kvaliteten er upåklagelig. Følgekommentaren ved regissør Milos Forman og produsentene Michael Douglas og Saul Zaentz, er spekket med morsomme anekdoter og interessante detaljer om hvordan filmen ble til. En 45 minutter lang dokumentar er også glimrende. En håndfull utelatte scener er også med. Den eneste som glimrer med sitt fravær er helten sjøl: Jack Nicholson.

Lyd og bilde er nyoppusset, og har du, som jeg, måttet ta til takke med en rusten VHS-versjon i mange år, er dette nesten som å se filmen for første gang. Neste film»»

««Forrige film

««Tilbake til hovedsiden

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media