Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør alt for Jensen

TROMSØ (Dagbladet): Gørild Mauseth og Stig Henrik Hoff ble kastet i ishavet av regissør Knut Erik Jensen under innspillingen av «Når mørket er forbi». Han ville ha realistiske bilder.

- Det er farlig, men slik er virkeligheten her oppe, sier Mauseth - uvitende om at hun tre timer seinere skulle få så forferdelig rett.

For Dagbladets intervju med Mauseth, Hoff og Jensen om filmlivets farer, skjedde før bussulykken i Lyngen i går ettermiddag. Det er også grunn til å understreke at Hoff og Mauseth hadde overlevelsesdrakter under kostymene da de hoppet i havet på Jensens ordre under opptakene i fjor vinter. Og at begge fikk tilbud om stand-in.

- Jeg var på nippet til å takke ja til stuntdama. Men Stig Henrik ringte og sa at hvis det skulle gå galt, så var vi alle fall sammen om det. Og det var tilliten til de andre i filmteamet som gjorde at jeg torde.

Da jeg skulle hoppe, så jeg plutselig at det allerede lå en mann i havet. «Hva gjør han der?» tenkte jeg, før det plutselig slo meg: «Han ligger der for å redde meg,» sier Mauseth.

Til bunns

Det var kuldegrader og sterk vind, men begge hoppet som slutten på en forfølgelsessekvens på en tråler. Dramatisk var det også under opptakene av en scene der Hoff blir påkjørt av en gaffeltruck på kaia og havner i havet.

Undervannsscenen ble tatt opp i Italia: - Jeg hadde 20 kilo bly rundt livet for at jeg skulle synke. På bunnen lå det dykkere med luftflasker til meg. Men før jeg kom dit føltes det som om jeg hadde svelget hele Middelhavet.

Det var stille i teamet da jeg kom opp igjen. Det er det verste jeg har vært med på. - Hvorfor var du med på det, da? - Jeg ville være med hele veien. Det er deilig å ha reist denne lange reisen sammen med Jensen. I sin forrige film, «Brent av frost», lot Jensen de to elske nakne i en robåt full av sei - han sier han stoler på at skuespillerne selv sier fra når grensen er nådd.

På grensen

- Som skuespiller er det dessuten jobben min å sprenge grenser. Jeg må utsette meg for ubehagelige ting, sier Mauseth. - Hva blir det neste? - Jeg kan jo ødelegge karrieren deres med dette, men i neste film hadde jeg tenkt at de skulle få ri på kveita, sier Jensen.

- Jeg er på parti med Jensen og har ingen ting å tape, sier Hoff. - Søren at jeg ikke tok den rollen som Ninni i «Hotel Cæsar» likevel, sier Mauseth

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media