Gjør begrepet puddelrock til en hedersbetegnelse

Men Jon Bon Jovi kunne inkludert mer av bandet.

ABSOLUTT GODKJENT: Jon Bon Jovi trives på store scener og leker og utfordrer de klisjeene har selv har vært med å skape i puddelrocken. Foto: Jaques Hvistendahl
ABSOLUTT GODKJENT: Jon Bon Jovi trives på store scener og leker og utfordrer de klisjeene har selv har vært med å skape i puddelrocken. Foto: Jaques HvistendahlVis mer

KONSERT (Bærum): Det ble en energisk og hardslående kveld på Telenor Arena.

Litt formye sololøp Hits kom på løpende bånd, samt et par helt nye fra albumet «What About Now».

Men hvorfor Jon Bon Jovi ikke inkluderer mer av bandet, fortoner seg merkelig.

Men så har jo alltid Bon Jovi blir drevet - som en mellomstor, vellykket amerikansk bedrift - av nettopp grunnleggeren av bandet.

«Fordi vi kan» Det kan kanskje ha noe med at bandets andre store profil, gitarist Richie Sambora ikke fullfører «Because We Can»-turneen, av grunner vi ikke skal spekulere i.

Telenor Arena var ikke utsolgt, men det var fint trøkk i salen - to år etter at han spilte på Ullevaal Stadion.

I dag kan bergenserne se fram til en hardtarbeidende jovial rocker, som kan trykke på de riktige knappene.

Scenen er som grillen på en klassisk 70-talls amcar - svær, feit og mektig. Monitorer i ulike størrelser plassert rundt hele scenen skapte et forrykende lys, film og bilde-show.

Alfapuddel Jon Bon Jovi er en likandes kar fra samme bygd som en annen stor artist, Bruce Springsteen. Begge er fostret opp på arenaer, og så lenge scenene er store nok, er de på hjemmebane. Jon Bon Jovi trives på scenen, og har lydlagt oppveksten til oss som i dag er i 40-50 åra.

Bon Jovi er uten tvil verdens ledende puddelrockband - og da er det et honnørord.

Bandet har holdt det gående i 30 år og har sekken full av hits og triks. Frontfiguren har fornyet sjangeren med stort hell - eller rettere justert kursen slik at massene har fått sitt samtidig som kred-en er blitt beholdt.

Hyller Doors og Stones Konserten åpnet med «That's What the Water Made Me» og «You Give Love a Bad Name».

Vi fikk også høre «Keep the Faith» og «Amen», mens frontfiguren sto midt blant publikum - ute på 16-metern.

Bandet leverte også hyllest til The Doors med å sneie innom «Roadhouse Blues» - og ikke minst The Stones (som har holdt det gående dobbelt så lenge som Bon Jovi) med «It's Only Rock 'n Roll».

Det ble neppe noen helt uforglemmelig opplevelse ute på Fornebulandet, men en konsert som stort sett på alle måter innfridde.

For Bon Jovis musikk er ikke det hotteste i de siste to tiåra, men gutta står han av.