Gjør boten høy, gjør generasjonskløften vid

Pirate Bay-dom med uoversiktlige konsekvenser.

LANG VEI: De fire dømte i The Pirate Bay-saken kan trolig se fram til en lang prosess i flere rettsinstanser før saken er endelig avgjort. Det mest konkrete resultatet av dommen kan bli at de dømtes heltestaus og aggresjonen blant store ungdomsgrupper mot underholdningsindustrien vokser til nye høyder, skriver DB.nos kommentator. Illustrasjon: SCANPIX
LANG VEI: De fire dømte i The Pirate Bay-saken kan trolig se fram til en lang prosess i flere rettsinstanser før saken er endelig avgjort. Det mest konkrete resultatet av dommen kan bli at de dømtes heltestaus og aggresjonen blant store ungdomsgrupper mot underholdningsindustrien vokser til nye høyder, skriver DB.nos kommentator. Illustrasjon: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 11 i dag kom bekreftelsen på nyheten The Pirate Bay-talsmann Peter Sunde hadde lekket en drøy time før: De fire tiltalte er dømt til ett års fengsel og solidarisk erstatningsansvar på vel 30 millioner kroner for medvirkning til brudd på opphavsretten.Reaksjonene blant de mange Pirate Bay-sympatisørene på Twitter og ellers på nettet var preget av sjokk og vantro. En overveldende majoritet av leserne til VG Nett og DB.no tok avstand fra dommen. Samtidig spratt champagnekorkene i taket i film- og platebransjens kontorer - bortsett fra hos Christer Falck, der det går i spinatsmoothie.

Egentlig burde ingen av partene være overrasket over dommen. En full frikjennelse var et lite sannsynlig utfall. Overfladisk sett er kjennelsen selvsagt en triumf for aktoratet og for saksøkerne fra den svenske og amerikanske underholdningsindustrien - og et tilsvarende nederlag for selvsikre og arrogante fildelingsaktivister og piratideologer. Hvis dommen blir rettskraftig er den dramatisk for de fire domfelte.Men dette er ikke slutten på The Pirate Bay-saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer