OVERDOSE: 24. juli ble sangeren Demi Lovato fraktet til sykehus etter en overdose. Nå takker hun familie og fans for at hun fortsatt er i live. Video: CNN Vis mer

Gjør comeback etter overdosen

Demi Lovato skal opptre under Grammy-utdelingen og åpningen av idrettsarrangementet Super Bowl.

Publisert

26. januar gjør artist Demi Lovato sin første liveopptreden på nesten to år under Grammy-prisutdelingen. Dette melder musikknettstedet NME.

Sangeren annonserte nyheten på Instagram, med teksten: «Jeg sa jo at jeg skulle synge neste gang dere hører fra meg.»

Kort tid etter annonserte hun at comebacket fortsetter under idrettsarrangementet Super Bowl 2. februar. Hvert år synger en artist den amerikanske nasjonalsangen «The Star Spangled Banner» under den tradisjonsrike åpningsseremonien, og i år har Lovato fått æren.

Artister som Jennifer Lopez og Shakira skal også opptre under arrangementet, ifølge CNN.

Sliter du med rus?

  • Ved overdose eller akutt fare for liv og helse: 113
  • Legevakt: 116117
  • RUStelefonen: 915 08 588 // https://rustelefonen.no.
  • Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // https://www.kirkens-sos.no/
  • Mental Helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/
  • Anonyme Alkoholikere Norge: 22 46 89 65
  • Anonyme Narkomane Norge: 90 52 93 59
  • Landsforbundet mot Stoffmisbruk, pårørendetelefon: 800 40 567.

Åpen om problemer

Det nærmer seg to år siden den amerikanske artisten sjokkerte en hel verden. Lovato ble hastet til sykehuset etter det som lenge ble omtalt som en angivelig overdose. Hun ble skrevet ut fra sykehuset måneden etter.

Lovato har lenge vært åpen om problemene med depresjoner, rusavhengighet og spiseforstyrrelser. Det har ikke kommet noen offisiell bekreftelse på hva det var som gjorde at Lovato ble sendt til sykehus.

Flere medier, deriblant Rolling Stone skriver imidlertid at Lovato ble behandlet med nalokson, en medisin som brukes som motgift mot opioider som heroin.

Allerede to uker etter innleggelsen skrev hun på sin Instagram-profil:

– Jeg har alltid vært åpen om avhengigheten. Det har jeg lært, er at denne sykdommen ikke er noe som forsvinner eller gir seg med tiden. Den er noe jeg må fortsette å kjempe mot for å vinne over, noe jeg ennå ikke har gjort.

Kort tid etter sykehusoppholdet la hun seg inn til rusbehandling, ifølge Vulture.

– Takknemlig for AA

Før tilbakefallet i 2018 hadde Lovato vært rusfri i seks år. Hun synger om tilbakefallet i låten «Sober», som utkom i 2018.

Hun har også adressert rusproblemene sine i sosiale medier gjentatte ganger, blant annet i fjor, ifølge People.

– I dag ville jeg ha vært rusfri i sju år. Jeg angrer ikke på tilbakefallet, for det var nødvendig for meg å begå disse feilene, men jeg må aldri glemme at det er det det er: feil.

Videre skrev hun at hun er takknemlig overfor selvhjelpsgruppene Anonyme Alkoholikere og Anonyme Narkomane.

– De stenger aldri dørene, uansett hvor mange ganger du er nødt til å starte på nytt. Hvis du er redd for å få hjelp etter et tilbakefall, vit at det er mulig å ta steget mot tilfriskning. Hvis du er i live i dag, kan du klare deg. Det er du verdt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer