Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør deg til festens midtpunkt

«Start the Party» til PlayStation Move.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det finnes et utall festspill som med mer eller mindre hell klarer å engasjere både unge og gamle.

Dette spillet er laget med samme type humor som preger «Buzz»-spillene, men småspillene involverer spillerene langt mer enn tidligere festspill vi har sett på PS3 har klart.

Her ser du deg selv på skjermen — som regel med et glis om munnen — mens du vifter, ringer med bjeller og gjør alskens annet tullball.

Takket være PlayStation Move-teknologien, klarer spillet å fange opp alle bevegelsene du gjør, noe man ikke kan si om alle de tidligere «EyeToy»-forsøkene.

1

Selv om kameraet er det samme, klarer spillet ved hjelp av lyskulene å fange opp absolutt alle minste vink du gjør.

Du må ikke lenger basere deg på håndflater eller annet fjas du holder i hendene - det fikser nemlig spillet selv. På skjermen kan du ikke se Move-lyskulene, de er i stedet byttet ut med diverse gjenstander som passer det aktuelle minispillet.

Om du for eksempel skal plassere små fallskjermhoppere på flåter som glir forbi, står du brått med en vifte i hånden. Er det en fugl som skal vekkes opp før katten kommer for nærme, er viften byttet ut med en bjelle. Og så videre.

Mellom småspillene er det ørsmå pustepauser der dere får drive gjøn med hverandre - hva med å tusje på hverandres bilder, eller rope et nytt navn inn i mikrofonen? Alt er på norsk, om du vil - så selv de minste vil forstå hva som skal gjøres.

image: Gjør deg til festens midtpunkt

Som du kanskje skjønner, er dette et spill som best av alt passer å spille i festlige lag - og det er stemningen som oppstår mens dere spiller som sørger for at spillet havner på en femmer, til tross for at spillet i lengden kan bli litt ensformig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!