Gjør det noe at jentene er best på skolen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Endelig en som nyanserer debatten litt. Og det er fordel at det er en mann, for hvis det var en kvinne som skrev innlegget ville sikkert hylekoret ropt om en konspirasjon.

Mille

«Jeg vil ha et kjønnsrettferdig samfunn der jeg og min kone, mine guttebarn og mine jentebarn har like muligheter. Derfor synes jeg faktisk det er noe gale et sted dersom et kjønn gjennomgående gjør det bedre på et samfunnsområde enn det andre kjønnet. Hvilke virkemidler som skal settes inn for å bedre dette, f.eks ved skoleprestasjoner, styredeltagelse, lønn, militærtjeneste og barnefordeling, vil nok avhenge av hvilket område man snakker om.

Endre Dyrøy

«I vårt styre sitter det 8 mann og en kvinne, uten at det bekymrer noen. Den dagen det sitter 8 kvinner og en mann skal jeg begynne å bekymre meg over at guttene ikke gjør det godt nok på skolen. Cristina

«Det kan jo òg tenkast at jentene, som beviseleg før kjem i, og ut av puberteten, har ein tendens til å bli modne noko før den store hopen av gutar. At dette gjer seg utslag i betre karakterar (om enn marginalt) burde ikkje overraske nokon... Hjalmar

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer