Gjør-det-selv-Mira

Mira Craig (23) er jenta som gir ut sitt eget album, er i studio med Snoop Dogg og truer ryktemakere med busemannen.Les nettmøtet med Mira!

-  Jeg gjør alt selv - nesten, da. Jeg produserer sammen med andre, men ellers vil jeg gjøre ting på min måte, sier Mira. I tillegg til å produsere, skrive og synge, har hun lagd videoen til singelen «Boogeyman», samt designet klærne hun bruker i videoen. Albumet «Mira Mira» er ferdig spilt inn, men datoen for utgivelsen er skjøvet på. Mira trenger mer tid til å gjøre ferdig coveret, som selvsagt er egendesignet.

Rask utvikling

-  Jeg har mange kreative ideer. Jeg tror på at det er en grunn til at jeg har fått talenter, og det må jeg følge opp. Jeg vil at det jeg gjør, skal være min egen greie. Dessuten har jeg ikke mye penger.

Eventyret om Mira Craig begynte hjemme på Sankt Hanshaugen. Femten år gamle Mira satt i senga og surmulte uten noe å finne på. Plutselig kom det en sang inn i hodet hennes.

-  Jeg begynte å nynne på den. Etter tjue minutter var hele låta ferdig. «Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?» tenkte jeg, forteller Mira.

-  Hva synes du om den låta i dag?

-  Det er ikke noe galt med den. Det er en mer streit r\'n\'b-poplåt. Men jeg utviklet meg fort i en særere retning. Allerede i den tredje låta jeg skrev, var det elementer av tretakt og opera.

Singelen «Boogeyman» spilles mye både på radio og TV, og er en blanding av mange ulike stilarter. Den handler om voodoo og karma, noe Mira er opptatt av.

I studio med Snoop

-  Karma er at det du gjør, slår tilbake på deg selv. Låta handler om folk som har snakka dritt om meg og satt ut falske rykter. Jeg gir dem beskjed om at busemannen («boogeyman» på engelsk) kommer og tar dem når de gjør sånt.

-  Sånn som ryktene om at du var sammen med Craig David?

-  Det dukker alltid opp! Jeg har egentlig sagt at jeg ikke skal prate om det i intervjuer mer. Jeg var 17 år, og det var ikke sant.

For tida er det en annen superstjerne som kobles til Mira. Da hiphop-legenden Snoop Dogg så henne på scenen under Quart-festivalen tidligere i sommer, ble han interessert. Han tok kontakt med Mira, og inviterte henne til å spille sammen med ham i studio. Mira vil helst ikke snakke om Snoop i det hele tatt.

-  Det er så dumt å hype opp noe før man holder mastertapen i hånda, skjønner du hva jeg mener? Vi har jobbet en del i studio sammen. Mer vil jeg ikke si.

-  Hvordan er han som person?

-  Veldig snill. Nok om det.

Albumet og videoen er spilt inn på Trinidad, der Mira har vært flere ganger etter at hun ble valgt ut til å være med i en kulturutveksling i regi av bydel 5 i 2003. Voodoo-elementene i «Boogeyman» er likevel ikke inspirert av den karibiske øya. Faren til Mira er fra Baton Rouge i Louisiana, og det var der hun først ble interessert i den spesielle formen for magi.

-  Tror du på voodoo?

-  Jeg tror på mye rart.

Mira drømmer om å lansere albumet sitt i utlandet, og lar seg ikke skremme av at mange norske artister har floppet før henne.

Tror på høye mål

-  Jeg tror på å sette seg høye mål, og jobbe hardt for å nå i hvert fall et stykke opp mot dem. Dessuten tror jeg at jeg har noe nytt å komme med, sier hun. Utenom musikken er Mira interessert i å lage film og klær. Ingen av delene kan kalles noe trygt å falle tilbake på.

-  Alle plan b-ene mine er like vanskelige å leve av som musikken. Men jeg må bare satse. Det er dette jeg er flink til.

SELVSTENDIG: - Hvis man ikke gjør det selv, skjer det ikke, sier Mira Craig. Hun tar ingen sjanser.