Gjør døren høy, gjør porten vid

Da kirkens takhøyde denne uka falt med ti meter, har jeg ikke noe annet valg. Nå har jeg tenkt å levere inn min utmeldelse av den Norske Kirke.

TRIST:  Denne uka ble det vedtatt  at kirken sier nei til å lage en vielsesliturgi som gjør det mulig å vie samkjønnede par i kirken. En liten del av meg forsvant med én gang, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TRIST: Denne uka ble det vedtatt at kirken sier nei til å lage en vielsesliturgi som gjør det mulig å vie samkjønnede par i kirken. En liten del av meg forsvant med én gang, skriver artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Toleranse, nestekjærlighet og et positivt og godt menneskesyn er verdier som lenge har vært frontet av Den Norske Kirke.  Kirken har for meg personlig vært et pusterom, en viktig del av min barndom og et sted hvor jeg har følt jeg har blitt tatt på alvor. Jeg har følt støtte, medmenneskelighet og kjærlighet.

Min mor valgte å døpe meg og mine to mindre søsken. Hun har senere angret. Mener at det var hyklersk av henne og love på tro og ære at vi skulle oppdras i den kristne tro, når hun selv egentlig ikke trodde. Men hun tok valget ut av tradisjon. Jeg valgte, som eneste søsken i søskenflokken å konfirmere meg. Jeg anså meg selv som personlig kristen. Jeg husker jeg var i søndagsgudstjenester med en av de eldre damene i gata — hun var mitt orakel. Hun kunne fortelle meg om Gud og Jesus på en måte som jeg forstod. Hun lærte meg ikke bare om kristne verdier, hun sang ikke bare salmer ved pianoet og leste opp bibeltekster, men hun snakket med meg om livet. Livet under krigen og livet nå.

«Det å være et godt menneske, Marte, det å bry seg om de som er rundt deg, det er det alt dreier seg om.» Min nabo lærte meg religion på en måte som var så forståelig. Hun klarte å forklare på en måte som var riktig for meg. Hun endret kanskje på egne meninger og formuleringer for å nå frem til mitt hjerte, men jeg kan love dere at hun klarte det. Jeg ble senere med i Glemmen Kirkekor i Fredrikstad. Her ligger et viktig fundament for hvem jeg er som person i dag. Jeg lærte mye om meg selv, andre mennesker og livet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer