Når ettertida skal gjere opp reknskap over notidas handtering av den pågåande klimakrisa, fryktar eg at det ikkje berre er dei tverrnasjonale samarbeidsorgana, oljelobbyen eller Erna Solbergs definisjon av ein «ambisiøs klimapolitikk» som kjem til å få strykkarakter.
Også alle oss småbarnsforeldre som aldri gjorde ein seriøs vurdering av tøybleier, og som stundom sto ti minutt ekstra i dusjen berre for å få litt fred og ro, kjem til å kjenne på historias forakt.
Dette høyres kanskje ut som eit forsøk på å ironisere over utgangspunktet for Marie Kleves nyutgjevne bok «Grønnere familie», men eg er ganske oppriktig. Spørsmålet om i kva grad ein kan forvente at privatpersonarar og forbrukarar tek ansvar for å løyse det som er ei global, tverrnasjonal krise, har lenge stått sentralt i miljørørsla. Marie Kleve adresserer problemstillinga heilt innleiingsvis i si bok, og skriv:
«Én husstand er ikke mye i global sammenheng, men den lille innsatsen vi selv bidrar med, kan kanskje påvirke andre til å gjøre noe også. (...) Mange av de miljøvennlige endringene i samfunnet de siste åra har kommet etter påtrykk fra forbrukere.»
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger