Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør ferdig uutgitt Tolkien-bok

33 år etter forfatterens død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En bok fra 1918 som forfatteren JRR Tolkien aldri gjorde ferdig, skal utgis til neste år, melder BBC.

Christopher Tolkien har brukt 30 år på å ferdigstille «The Children of Hurin», og i mars kommer boka ut på forlaget HarperCollins i England.

Arbeidet har først og fremst bestått i å sette sammen de mange forskjellige utkastene som Tolkien den eldre lagde av historien.

- Denne episke historien om eventyr, tragedie, vennskap og heltemod står som et av de fineste uttrykkene for JRR Tolkiens egenskaper som historieforteller, sier HarperCollins-sjef Victoria Barnsley i en uttalelse.

«The Children of Hurin» beskrives som en typisk Tolkien-historie, med alver og dverger som sentrale karakterer.

Tolkiens mest kjente verk er «Ringenes herre», som har solgt 50 millioner eksemplarer på verdensbasis. Filmatiseringen til Peter Jackson gjorde verket enda mer berømt, men Christopher var hele tiden negativ til planene om å gjøre historien til film.

JRR Tolkien døde 2. september 1973.

NY BOK: 33 år etter hans død, kommer en ny JRR Tolkien-bok ut på markedet. Det er sønnen Christopher som har ferdigstilt arbeidet med boken. FOTO: SCANPIX/AP
NY BOK: 33 år etter hans død, kommer en ny JRR Tolkien-bok ut på markedet. Det er sønnen Christopher som har ferdigstilt arbeidet med boken. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer