Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Gjør fildeling like enkelt som e-post

DVD-Jon lanserer nytt gratisprogram.

SAN FRANCISCO / OSLO (Dagbladet.no): - Det er ingen grunn til at deling av mediafiler ikke skal være like enkelt som å sende e-post. Vi ønsker å fjerne hodepiner som kodeker og bitrater fra den digitale medieopplevelsen, sier DVD-Jon - eller Jon Lech Johansen - til Dagbladet.no

Gjennom firmaet DoubleTwist Ventures, slipper den norske 24-åringen nå gratisprogrammet DoubleTwist.

Målet er å forenkle lovlig deling av digitale media mellom plattformer og avspillere som tidligere ikke har pratet sammen - enten det er musikk, bilder eller video.

Sømløst
Om du er en smule tekno-handikappet, så oppgir DVD-Jon en svært enkel eksemplifisering på bloggen sin:

- Sett at du tar opp en video med en Nokia N95. Hvordan kan du sende den til en venn og sørge for at vedkomne får til å spille den av på sin iPod eller Sony PSP?

Her, sier Jon, så kommer DoubleTwist inn. Programmet, som nå er ute for åpen betatesting, tillater angivelig brukeren å sømløst flytte, dele og synkronisere mediafiler mellom formater og avspillere.

I tillegg opphever det blant annet iTunes beryktede kopisperre, og lar brukeren for eksempel synkronisere spillelisten med mobiltelefonen.

- Vårt mål er å gjøre fildeling og synkronisering like intuitivt som e-post. Når du sender en mail behøver du ikke vite IP-adressa til mottakeren eller om serveren bruker Linux, sier Lech Johansen.

image: - Gjør fildeling like enkelt som e-post

Partnerskap Ifølge Jon Lech Johansen har firmaet hans vært i samtaler med potensielle samarbeidspartnere.

- Vi har allerede prata med andre teknologitilvirkere om å bli partnere, og vi viste også produktet til noen av dem under World Mobile Congress i Barcelona forrige uke. I tillegg har vi fått svært positiv respons fra en av de store plateselskapene, sier han.

Dvd-Jons forhold til platebransjen har ikke alltid vært like positiv, og han har opparbeidet seg et solid rykte som trøbbel - blant annet etter han fjerna kopibeskyttelsen på DVD-plater og knekte Apples kopibeskyttelse.

Facebook-vennlig

Det mer legitime prosjektet, og firmaet, DoubleTwist Ventures ble stiftet av DVD-Jon i samarbeid med Monique Farantzos.

I åtte måneder har de i arbeidet med utvikling av programmet, som også tillater brukere å dele mediafiler mellom hverandre på nettsamfunn.

De har allerede lansert en applikasjon for Facebook.

- Sosial nettverkskompatibilitet er nøkkelen til ekte deling mellom brukere. Det slutter sirkelen mellom nettet, innretninger og desktop-en, sier Farantzos til news.com.

SLIPPER iPOD-EN FRI: Sammen grunnla Monique Farantzos og DVD-Jon firmaet DoubleTwist Ventures, som nå vil forenkle deling av musikk mellom avspillere og plattformer. De holder til i San Fransisco. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET
SLIPPER iPOD-EN FRI: Sammen grunnla Monique Farantzos og DVD-Jon firmaet DoubleTwist Ventures, som nå vil forenkle deling av musikk mellom avspillere og plattformer. De holder til i San Fransisco. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET Vis mer
PROGRAMMET: Slik ser det ut.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media