SISTE KVELDEN: Årets «Hver gang vi møtes» avsluttes på TV 2 i kveld. De fire damene åpner med en akustisk versjon av Dolly Partons «Jolene». Foto: TV 2
SISTE KVELDEN: Årets «Hver gang vi møtes» avsluttes på TV 2 i kveld. De fire damene åpner med en akustisk versjon av Dolly Partons «Jolene». Foto: TV 2Vis mer

Anmeldelse: «Hver gang vi møtes»

Gjør ikke skam på «Jolene»

Det er siste program i årets «Hver gang vi møtes». Vi anmelder som vanlig låt for låt.

TV: Etter at alle de sju artistene har fått sine låter tolket, er det som vanlig klart for duetter i siste program fra Kjærnes går i år. Det vil si, det er «duetter» med både tre og fire artister, så akkurat det må tas med en klype salt! Her er kveldens tolkninger:

Maria Haukaas Mittet, Elisabeth Andreassen, Sol Heilo og Trine Rein: «Jolene» (Dolly Parton)

Her er vi på «hellig» grunn, altså. Særlig Bettan har et sterkt forhold til Dolly Parton og denne sangen om jenta som trygler om at «hun andre» ikke tar fra henne kjæresten hennes bare fordi hun kan. Det er en av Dollys mest populære sanger, og den er spilt inn av en rekke artister. Her kommer enda en, og den gjør ikke skam på verken Dolly eller sangen.

Med Bettan på ståbass og Sol på gitar og basstromme og tamburin på ryggen - og det femte hjulet på vogna, Marie Klåpbakken, på fiolin - framfører de den akustisk, med fire stemmer Sog fine harmonier. Maria fraserer til og med som Dolly.

Det skal mye til å ødelegge denne låten, men dette gikk nesten bedre enn «fryktet». Denne vil stå igjen som en av de beste tolkningene denne sesongen.

Lars Bremnes og Sol Heilo: «Aldri over» (Lars Bremnes / Ville Hukkunen / Ville Puusa)

Lars sang denne med svenske Lena Jinnegren på albumet «Stayer» (2008), så dette er altså i utgangspunktet en duett. Det er også en av hans fineste låter.

Gjør ikke skam på «Jolene»

De to stemmene kler hverandre fint og de gjør ikke noe galt, det blir bare ikke spesielt spennende.

Arrangementet er enda enklere enn på originalen, så det duver lett av gårde uten at det tar av. Fint og litt småkjedelig.

Trine Rein, Elisabeth Andreassen og Petter «Katastrofe» Kristiansen: «Waiting For The Morning» (Jon Terje Rovedal / Eivind Rølles / Jan Erik Thoreby / Lars Kilevold):

Dette var oppfølgeren til «La det swinge», og den låter helt annerledes enn Grand Prix-vinneren - også med Bobbysocks.

Gjør ikke skam på «Jolene»

Hanne Krogh er byttet ut med Trine, men som på forrige innslag likner arrangementet veldig på originalen. Det vil si, den er enda seigere. Det virker som om piffen er gått litt ut av gjengen, og de går for enkle løsninger. Det blir litt som praten mellom låtene, ganske innholdsløst. Det vil si, Petter kommer inn med et rap-parti, kanskje i et forsøk på å gjøre «årets Vinni», men det virker bare malplassert her og bidrar ikke til til å heve låten. Det blir for enkelt.

Elisabeth Andreassen og Maria Haukaas Mittet: «Euphoria» (Peter Boström / Thomas G:son)

Bettan har vært med i Grand Prix 12 ganger, noen flere ganger enn Maria. Her gaper de over ganske mye når de gjør sin versjon av den internasjonale vinneren fra 2012, svenske Loreens «Euphoria».

Gjør ikke skam på «Jolene»

Originalen er en dance-låt som lenge var en after ski-favoritt. Hvordan funker den i en mer organisk versjon med countrypopschwung (særlig initiert av husgitarist Truls Hval og felespiller Klåpbakken)?

Det er vanskelig å tenke seg låten i en sånn setting, men så klarer de likevel å løse oppgaven ganske bra. Disse to damene kan jo egentlig synge hva som helst og slippe unna med det. Sammen er de tilnærmet perfekt, og de klarer å lage en feststund av dette. Et godt eksempel på at en sang kan få om ikke et bedre, så i hvert fall et helt annet liv.

Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet: «Har en drøm» (David Chocron / Trygve Hoff / Svein Gundersen)

Et noe overraskende låtvalg, for den har så vidt jeg vet ikke noe mer med de to artistene å gjøre enn at de begge er nordlendinger – som Jørn Hoel og tekstforfatter Trygve Hoff.

Gjør ikke skam på «Jolene»

Denne sangen fra Wam & Vennerød-filmen «Drømmeslottet» (1986) er Hoels største hit. Lars og Maria gjør ikke skam på den, men igjen er arrangementet ganske «fattig». De gjør det ganske lettvint for seg, og kanskje er det også litt ærefrykt ute og går. Men - de synger veldig fint både hver for seg og sammen, og det er forståelig at de to har planer om å jobbe sammen i framtida.

Tom Mathisen og Sol Heilo: «Det er Norge som er bra» (Mathisen/Falsk/Teigen)

Litt humor på tampen gjør seg. Prima Veras glansnummer er en helt grei avslutning på årets sesong. Tom innleder finalenummeret som Fortelleren, men fortsetter som den lett joggende komikeren Tom.

Gjør ikke skam på «Jolene»

Han framfører låten omtrent som Prima Vera ville gjort det, med støtte fra Sol på banjo og stortromme - og konfetti fra taket. Etter hvert blir hele gjengen invitert opp til podiet for å slutte seg til dem og husbandet.

Det er på sin plass å gi en stor honnør til den gode jobben bandet har gjort hele veien. Vi har trukket fram et par av dem underveis, men hvem de er holdes av en eller annen grunn «hemmelig» av TV 2.

Det store spørsmålet er: Hva nå, TV 2? Får dere noen spennende artister til å stille opp til en sesong nummer ni, kanskje med noen enda større navn enn de sju som har fulgt oss de åtte siste lørdagene? Uansett, takk for følget denne gang!