Gjør ikke skam på mor

Fest på lokalet-stemning fra antihelten Nordstoga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: At Odd Nordstogas forrige album skulle selge over 150 000 var ganske usannsynlig, men desto mer en seier for folkelig musikk på dialekt. Hipp er han ikke akkurat, men folket omfavnet denne sjenerte karen fra Telemark - og spesielt hans formidling av Ragnar Hovlands tekst om grisen som står og hyler. «Luring» tok andreplassen på salgstoppen etter Bjørn Eidsvåg og fikk to Spellemannpriser. Odd ble popstjerne.

Varm poesi

Hovland er representert med en sang også her. Men Nordstoga trenger egentlig ikke andre rimsmeder, hans egne tekster er en vesentlig årsak til at dette albumet rager godt over gjennomsnittet. Det er varm poesi, om kjærligheten eller om små ting som blir så store du sjøl vil. Låta som skal selge albumet er selvsagt hans søte hyllest til mor (som serverer bandet kaffe på et bilde i coveret!). Enhver som skriver noe så uhipt fortjener suksess! Men de andre sangene står ikke langt tilbake, og andre favoritter er «Oppå himmelen», lune «Dagane» og «Malene» og smått episke «Det som varer».

Liv og røre

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer