Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør ikke skam på mor

Fest på lokalet-stemning fra antihelten Nordstoga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: At Odd Nordstogas forrige album skulle selge over 150 000 var ganske usannsynlig, men desto mer en seier for folkelig musikk på dialekt. Hipp er han ikke akkurat, men folket omfavnet denne sjenerte karen fra Telemark - og spesielt hans formidling av Ragnar Hovlands tekst om grisen som står og hyler. «Luring» tok andreplassen på salgstoppen etter Bjørn Eidsvåg og fikk to Spellemannpriser. Odd ble popstjerne.

Varm poesi

Hovland er representert med en sang også her. Men Nordstoga trenger egentlig ikke andre rimsmeder, hans egne tekster er en vesentlig årsak til at dette albumet rager godt over gjennomsnittet. Det er varm poesi, om kjærligheten eller om små ting som blir så store du sjøl vil. Låta som skal selge albumet er selvsagt hans søte hyllest til mor (som serverer bandet kaffe på et bilde i coveret!). Enhver som skriver noe så uhipt fortjener suksess! Men de andre sangene står ikke langt tilbake, og andre favoritter er «Oppå himmelen», lune «Dagane» og «Malene» og smått episke «Det som varer».

Liv og røre

Musikalsk følger han samme formel som sist; folkrock med noen doser folkemusikk og country. Kåre Chr. Vestrheim har igjen styrt produksjonen i riktig retning, uten å prøve å gjøre Nordstoga til noe han ikke er. Han har skapt seg sin egen sjanger, full av liv og røre, og i dette universet briljeres det på en «haug» med instrumenter. Det store bandet, der felespiller Daniel Sandén Warg må framheves, sprudler og lager fest rundt Nordstoga.