Gjør Jesus til romanfigur

Lars Petter Sveen diktet seg inn i hodene til disipler og drapsmenn.

BIBELHISTORIER: «En sjelden bok i samtidslitteraturen», skrev Dagbladets anmelder om Lars Petter Sveens nye roman - satt til Jesu tid.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BIBELHISTORIER: «En sjelden bok i samtidslitteraturen», skrev Dagbladets anmelder om Lars Petter Sveens nye roman - satt til Jesu tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Etter å ha gitt ut to bøker, og hvis jeg skal skrive mer, må det være veldig godt. Jeg må tro på historien, sier Lars Petter Sveen (32) til Dagbladet.

Den erkjennelsen fikk den allerede prisbelønte forfatteren til å skrote de to manusene han hadde begynt på, og i stedet gå i gang med boka som nettopp har kommet ut, «Guds barn»: En roman om personer som levde på Jesu tid, deriblant flere av disiplene, og med Jesus selv som bifigur i alle kapitlene.

«En sjelden bok i samtidslitteraturen», ifølge Dagbladets begeistrede anmelder.

Vil ikke provosere - Jeg brydde meg ikke så mye om Bibelen da jeg skrev boka. Jeg kan bibelhistoriene, og dette er ikke noe forsøk på å provosere eller nylese. Jeg håper både kristne og ikke-kristne vil lese den som et godt litterært verk, sier Sveen, som selv er personlig kristen.

Han har vært mer opptatt av å finne ut hvordan folk levde på Jesu tid, enn på å nærlese Bibelen.

- Jeg har lest meg opp på hvordan alt var på den tiden, hvor farlig det var å føde, hvordan det var å være barn. Og som alltid har jeg lest meg opp på ideologi og myter. Jeg vil at litteraturen skal være en del av verden, sier Sveen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer