Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Gjør jo bare jobben min

Bostyrer Viggo Scherger mener Alf Tande-Petersen gjennom mye av bobehandlingen har forsøkt å sverte ham som advokat.

-  Han tror at jeg forsøker å ta ham, men jeg gjør jo bare jobben min.

Scherger bekrefter at konkursbehandlingen av Skauum Drift ikke er avsluttet, fordi man har et erstatningssøksmål gående.

-  Vi vurderer å ta ut dette hvis vi ikke får i stand en minnelig løsning.

-  Hva er grunnlaget for dette?-  Det finnes i borevisors rapport. De drev jo en periode for kreditors regning og det var også andre straffbare forhold.

-  Ifølge Tande-P. skal du uten videre ha kommet med tilbud om å redusere kravet fra tre millioner til 200 000?-  Jeg har bare sagt at det kan dreie seg om et krav på to til tre millioner. For noen uker siden framsatte bostyret forslag til minnelig løsning gjennom innbetaling av 500 000 kroner. Tande-Petersens advokat foreslo betaling av kroner 200 000, noe bostyret under tvil fant å kunne akseptere. Oppgjør skulle finne sted innen jul. Der står vi nå.

-  Hva kan nå skje?-  Konsekvensen kan være rettssak. Jeg har søkt om garanti fra lønnsgarantiordningen for å fremme et krav fra boet mot styremedlemmer.

Scherger sier til Dagbladet at han forstår at Tande-P. kan føle seg overkjørt og kanskje ikke er vant til dette som kjendis, men at denne saken også har vært en stor belastning for ham som advokat.

-  Tande-P. mener du har tatt deg betalt for møter som ikke er avholdt?-  Nei, det faller på sin egen urimelighet. Jeg har ført nøyaktige og sirlige timelister. Jeg har ført opp «møter med Alf Tande-Petersen/Ivar Johansen». Det er riktig at jeg bare hadde ett med Tande-Petersen i Skauum Drift, men jeg hadde flere med Ivar Johansen. Jeg hadde en rekke telefonsamtaler med disse personene og andre personer.

Scherger begynner 1. januar som partner i Rime &Co., et advokatfirma med spesialkompetanse på konkursbehandling. -  Av de sakene jeg har hatt gående for Nes tingrett de siste to åra, tar jeg bare med meg to inn i det nye firmaet. Den ene blir Skauum Drift, siden vi ikke kommer til enighet. Jeg har i 15 år hatt over 500 konkurssaker, men aldri opplevd maken til uforskammethet som i denne saken. Jeg har aldri ønsket noe bråk, sier Scherger.

-  Hvordan vurderer du politiets konklusjon?-  Etter min vurdering var det verken styring eller kontroll i selskapet. Hva politiet beslutter vedrørende tiltale, ønsker ikke jeg å uttale meg om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media