Gjør klar for enda mer Harry Potter

Den siste boka deles opp i to.

(Dagbladet.no): Én vanlig innvending mot Harry Potter-filmene er at de ofte er forferdelig handlingsmettede, fordi det er så mye informasjon som skal med når flere hundre sider omgjøres til film.

Og mange som har lest den siste boka i serien - «Harry Potter og dødstalismanene» - har nok lurt på hvordan filmskaperne skal omgjøre de 681 sidene til et forståelig manuskript.

Det har nå Warner Brothers løst ved å gjøre den til to filmer, skriver Los Angeles Times.

Disse skal etter planen komme i 2010 og 2011.

Hovedrolleinnehaver Daniel Radcliffe - som nå har signert kontrakten som binder ham til å spille også i de siste - sier beslutningen om lage åtte filmer kun er motivert av kunstneriske hensyn.

- Jeg mener det er den eneste måten å gjøre det på, hvis ikke man vil kutte bort en stor del av boka. I flere av de andre bøkene har det vært underhistorier som det har vært enklere å skjære vekk - selv om det også har gjort noen fans sure - men den sjuende boka har ingen slike underhistorier. Det er én sammenhengende, drivende story fra begynnelse til slutt, sier han til avisa.

Harry Potter-varemerket har selvsagt vært en gullgruve for alle de involverte, og enkelte har estimert at den unge trollmannlærlingen til nå har solgt for 100 milliarder kroner - alle produkter inkludert.

David Yates, som har regissert den femte og den sjette filmen i serien, vil også ta seg av de to siste. Det samme vil manusforfatter Steve Kloves.

ÅTTE TIL SAMMEN:  «Harry Potter og dødstalismanene» blir til to filmer - som kommer ut i 2010 og 2011. Foto: FILMWEB
ÅTTE TIL SAMMEN: «Harry Potter og dødstalismanene» blir til to filmer - som kommer ut i 2010 og 2011. Foto: FILMWEB Vis mer