Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør klar for Kristanna

Hollywood-skuespilleren Kristanna Loken (23) utfordrer Arnold Schwarzenegger i «Terminator 3».

LOS ANGELES (Dagbladet):

Den stigende Hollywood-stjernen er allerede på førstesida av flere magasiner i USA, og fram mot premieren de kommende ukene vil oppmerksomheten bare øke. 8. august har «Terminator 3: The Rise of the Machines» norgespremiere.

- Jeg kommer aldri til å glemme da jeg fikk beskjeden om at jeg hadde fått rollen. Regissør Jonathan Mostow spurte meg om hva jeg gjorde da han ringte. Jeg fortalte at det var «en vakker dag, som jeg nøt på hesteryggen med venner». Da sa han: «La meg gjøre dagen din enda vakrere: Vil du spille i T3?»

Da holdt selv den erfarne rytteren Loken på å falle av hesten.

JUBLET AV GLEDE: Hjemme på den organiske fruktgården i upstate New York jublet hennes foreldre, Rande og Chris Loken.

- Kristanna har alltid hatt et stort talent på scenen. Hun elsker å opptre, synge og danse, og alle som kjenner henne, ser hennes kvaliteter, og da tenker jeg ikke på det ytre. Det var bare et tidsspørsmål før hun skulle bli oppdaget i Hollywood, sa mamma på telefon til Dagbladet da nyheten ble kjent.

Siden har Kristanna Sommer Loken, eller Løken, blitt omtalt som den «nye norske Hollywood-stjernen» i medier verden rundt. Sannheten er imidlertid at hennes besteforeldre på både mor- og farsiden var fra Norge, henholdsvis fra Trøndelag og Østfold.

- Jeg kan si noen norske fraser, men det blir med det. Bare pappa kan snakke norsk i familien. Riktig nok, han trodde han kunne snakke norsk. For da han kom til Norge lo folk av ham, for han snakket språket på gammelmåten.

RAR AUDITION: Kristanna Loken drømte alltid om å kunne leve av å være skuespiller. Hun har vært med i flere tv-serier, og var fornøyd med å få delta på audition for «Terminator 3» for vel ett og et halvt år siden. Tidligere har hun ofte vært for høy eller for tynn - eller for ung for Hollywood.

- Jeg trente beinhardt for å overbevise om at jeg ikke hadde noen begrensninger. Regissør Jonathan Mostow sa at auditionene ville bli noe av «de rareste du noen gang har vært med på». Han hadde rett. Etter lese-auditionene, møttes vi flere ganger der jeg løp, hoppet over hinder og bråstoppet - og gikk helt vanlig. Han sa ikke noe til meg mens jeg gjorde alt dette, og jeg ble mer og mer sikker på at jeg ikke fikk rollen.

Regissør Mostow likte derimot hva han fikk se og høre. Han stolte på Lokens instinkt og lot henne selv få skape rollefiguren T-X, eller Terminatrix.

FOR SLANK: Hun lå i hardtrening med kampsporteksperten Krav Maga, som også trente Jennifer Lopez for «Enough», før den fem måneder lange innspillingen. I tillegg har hun trent med vekter og hatt et bestemt kosthold. Dermed la hun på seg flere kilo - med muskelmasse.

Som «Arnie's» motstykke i «T3» nyter hun de siste ukene i noenlunde anonymitet.

- Jeg forsøker å ta sakene som de kommer. Hadde jeg tenkt over hvor enorm denne filmen er, så ville jeg jo ha blitt nervøs. Det er jo så overveldende, sier Loken, og hun har så rett: Vel 1,5 milliarder koster det å produsere filmen.

SOMMERENS NAVN: Kristanna Loken (23) tar et kjempesteg i sin Hollywood-karriere i rollen som T-X eller Terminatrix i «Terminator 3». - Jeg vet at livet mitt vil forandre seg etter denne filmen, men jeg greier ikke å forberede meg på at jeg ikke lenger har min anonymitet, sier den norskættede skuespilleren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media