Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gjør «Menn som hater kvinner» til teater

I samarbeid med Larssons enke.

TIL SCENEN: «Menn som hater kvinner» ble en kjempesuksess på kino. Nå håper danskene at også teaterversjonen vil lokke publikum. FOTO: FILMWEB
TIL SCENEN: «Menn som hater kvinner» ble en kjempesuksess på kino. Nå håper danskene at også teaterversjonen vil lokke publikum. FOTO: FILMWEB Vis mer

|||Stieg Larssons roman «Menn som hater kvinner» blir teaterstykke i Danmark.

Avisa Politiken melder at Nørrebro Teater i København vil dramatisere romanen i samarbeid med Stieg Larssons tidligere samboer Eva Gabrielsson.

— Jeg er glad for å kunne bidra med mitt perspektiv, slik at «Millennium»-bøkene blir et teaterstykke om vårt liv i vår tid, akkurat slik som bøkene var ment å vise fra starten av, sier Eva Gabrielsson til Politiken.

Gabrielsson har den siste tiden vært omtalt på grunn av feiden mellom henne og Stieg Larssons bror og far som oppsto etter forfatterens død. Broren og faren anså at Eva Gabrielsson ikke hadde noen rett til dødsboet. Nylig gikk de likevel ut og sa at de var villige til å gi henne 20 millioner svenske kroner.

«Menn som hater kvinner» får etter planen premiere på Nørrebro Teater i desember 2010.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media