Gjør narr av det som skal være den vanskeligste klubben å komme inn på i verden

Nederlandsk festival lagde mini-versjon av utestedet for å lure publikum. 

ORIGINALEN: Her, ved Am Wriezener Bahnhof i Berlin, ligger den sagnomsuste klubben Berghain. Klubben er kjent for sin strenge policy ved døra, og mange må snu i døra. En festival i Nederland bestemte seg for å tulle med konseptet. Foto: Nicor / Wikipedia, under CC BY-SA 2.5-lisens
ORIGINALEN: Her, ved Am Wriezener Bahnhof i Berlin, ligger den sagnomsuste klubben Berghain. Klubben er kjent for sin strenge policy ved døra, og mange må snu i døra. En festival i Nederland bestemte seg for å tulle med konseptet. Foto: Nicor / Wikipedia, under CC BY-SA 2.5-lisens Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Friedrichshain i Berlin ligger den sagnomsuste klubben Berghain i lokalene til et nedlagt kraftverk. Utestedet er kjent for å være en av de beste techno-klubbene i verden, og oppsto som resultat av fetisjklubben Snax på 90-tallet.

Klubben er også verdenskjent for sin strenge policy i døra. Dørvaktene slipper inn ytterst få, og flere må snu ved døra etter å ha stått timevis i kø.

En av utestedets mest profilerte vakter er den tyske fotografen Sven Marquardt, som også er kjent for å gi håpefulle et strengt «nei» i døra.

Nå har en festival i Nederland valgt å kommentere måten klubben opererer på.

- Ba oss lure folk

Forrige helg ble en mini-utgave av utestedet satt opp på musikkfestivalen Beyonds festivalområdet. Der var det heller ingen som kom inn, om vi skal tro skaperen av prosjektet.

Det var Thump som først omtalte saken. Helga fra 29. til 1. august ble musikkfestivalen Beyond arrangert. Det var organisasjonen Bauhaus som sto for stuntet, som hadde fått navnet «Berghenk Experience».

Ifølge Thump var hele poenget at man skulle stå i kø, bli nektet inngang, og gjøre alt om igjen. Bak pappfasaden som var satt opp for å få klubben til å se ut som det ekte Berghain, var et lite utested med lydanlegg og DJ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer