Gjør narr av kjendisene

Hva skjer når Trond Giske og Ari Behn bestemmer seg for å ta over makta i norsk politikk? Det prøver den satiriske boka «Kongepudler» å besvare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om en uke kommer den satiriske romanen «Kongepudler» fra Kagge Forlag. Dagbladet har fått tilgang til manuset. Den anonyme forfatteren har skrevet 130 profilerte og navngitte personer fra norsk politikk, kultur- og næringsliv inn i en absurd historie. {lsquo}

Ari Behn og Trond Giske er hovedpersonene. De slåss mot Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg i en nådeløs duell om den politiske makta. Giske er fast bestemt på å bli statsminister. Han er lei av å være premiereløve, klippe snorer og gå på nachspiel.

Kompisen Behn nøyer seg heller ikke med å være forfatter og prinsessegemal. Han vil bli kulturminister i Giske-regjeringen. Problemet er at Behn slett ikke er stuerein i Arbeiderpartiet, men Giske har ikke hjerte til å knuse drømmen hans.

Først må duoen kvitte seg med Jens Stoltenberg. Det er liten hjelp å få i kompisgjengen. Jono El Grande, kjendiskokk Trond Moi, skuespiller Kåre Conradi og forfatter Erik Fosnes Hansen er mer opptatt av å vise seg på Kunstnernes Hus enn å diskutere Behn og Giskes vei til topps i politikken.

Kongepudler

Behn fikk Peer Gynt til New York. Det var bare å la Valgerd Svarstad Haugland barbere bort barten hans. Bak stuntet sto pr-byrået Dinamo. Byrået får også oppdraget med å plante drittpakker om Stoltenberg og Gahr Støre. Etter et kort møte er planen klar. Statsministeren er spilleavhengig. Utenriksministeren er spion for Sveits. Dagbladet er målet for pakkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.