Gjør narr av kongen

Kong Harald er parodikongen Rune Andersens nye offer i den nye og oppdaterte versjonen av «1000 år og like blid» som har premiere i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

86 utsolgte forestillinger ble det før revygjengen på Det Norske Teatret tok ferie. Nå er de tilbake, fulle av nye sprell og med nye parodiofre. Og Rune Andersen sikter høyt.

- Det er på tide at kongehuset får svare for seg etter oppussingssaken i sommer, sier Andersen, og forvandler seg raskt fra smilende sørlending til en lett skjelende og slapt vinkende konge. «At Sonjas hattehylle skulle koste åtte millioner - det er jo veldig dyrt. Selv går jeg i den samme boblejakken på olympiade etter olympiade.» Iført boblejakkemønstret kongekappe er det nesten så man kan la seg lure. - Parodier skal dras ut i det ekstreme, det er som å blåse opp en imitasjon. Og de skal være litt slemme. Ikke sånn at det virker sårende, men den som blir parodiert kan gjerne vri seg i stolen mens naboen ler seg fillete, sier 36-åringen.

Dagbladet treffer ham mellom prøvene til høstens oppdaterte versjon av suksessen «1000 år og like blid», som har passert 75000 solgte billetter så langt. Og salgskurven er fortsatt stigende.

Bytter ut Gelius

Rune Andersen er blitt Norges parodikonge med navn som Erik Bye, Hans-Wilhelm Steinfeld, Thorbjørn Jagland og Halvdan Sivertsen og om lag tretti andre kjendiser på samvittigheten. Sammen med Are Kalvø har han tatt publikum med storm med blant annet en dobbeltversjon av tidligere Dagsrevy-medarbeider Jon Gelius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer